Satsning på utbildning igång

Publicerad 2022-03-14 15:38
Gruppfoto vh 13 3
IFK Lidingö FK har under inledningen av 2022 gjort en stor satsning på att utbilda ledarna i klubben. En satsning som kommer att fortsätta framåt.

I januari drog den nya satsningen igång och först ut var två digitala kvällar som i söndags, den 13 mars, följdes upp med praktikpass där tränarna själva fick agera deltagare. Träningarna drevs av klubbens akademitränare. Framåt ska alla nya ledare för 2015 utbildas och för tränarna i de äldre lagen erbjuds utbildning i klubbens regi men i samarbete med Svenska Fotbollförbundet.



-På de här första träffarna har vi försökt att ge ledarna en struktur att arbeta efter för att skapa en röd tråd genom träningarna. Vi har pratat om träningsmetodik, principer och lärandemetoder snarare än själva innehållet i övningarna. Vi har också lyft en hel del kring förberedelseträning och feedback. Säger Sportchef Magnus Bodsgård.



Fredrik Stenman är barn- och ungdomsansvarig i IFK Lidingö FK och drivande i den nya satsningen för utbildning av tränarna, tillsammans med Magnus Bodsgård ska han agera ett bollplank för klubbens tränare. Både Fredrik och Magnus har utbildningen UEFA A. Under året bjuds tränare i olika ålderskullar in till olika utbildningar där målet är att alla som vill förkovra sig inom ledarskapet och tränarskapet ska få möjlighet till det.



Akademitränarna som höll i träningen var Lovisa Bergvall, Love Esk och Kim Degernäs samt akademichef Bror Liw. På plats under praktiken för att möta de ideella ledarnas frågor var också Fredrik Stenman, Jacob Bylund och Magnus Bodsgård.

Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub