Matcher, domare

Här hittar du en samlad information om matcher, såväl träningsmatcher som i tävling.

För dig som vill bli eller är domare hittar du info under Domare. Där hittar ni Föreningsdomare och domare i övriga Stockholm.


Läs Föreningscertifikat Sanktan 2023

När du har frågor om matcher, såväl tränings som seriematcher, mejlar du jacob.bylund@ifklidingofk , men väldigt många svar finns här nere:

Matchflyttar hemmamatcher.

I IFK Lidingö FK, en av Sveriges största fotbollsförening, lämnar vi inte WO (walk over). Vi gör allt för att spelarna ska få spela sina matcher, vi gör matchflyttar möjliga.

Matchflyttar av hemmamatcher utförs av IFKs Fotbollskontor och mejlas till jacob.bylund@ifklidingofk.se, Ett mejl per matchflytt.

Ange i ämnesfältet; matchflytt, matchnummer, serie, ange anledning till matchflytt samt förslag på ny matchdag = helgdagar.
Därefter erbjuds förslag på nytt matchdatum/tid/plats som ni erbjuder motståndarna och sedan bekräftar, alternativt frågar om annan tid.
Matchändringen skickas sedan in av Fotbollskontoret och bekräftelse på genomförd matchändring skickas till lagens kontaktpersoner. Det är inte tillåtet att flytta match från vår till höst.
Efter att StFF har administrerat matchflytten uppdateras den flyttade matchen i er kalender i Myclub, under natten. Gör därför ingen egen ändring!!

Matchändringsavgifter S:t Eriks-cupen, samtliga matchändringar debiteras laget.

Perioden 6.4-21.6 samt 3.8-18.10 (övriga tider är avgiftsfria) 200 kr.

Vid matchändring senare än 8 dagar (under samma period) 600 kr.

Administrationsavgift vid uppskjuten match 800 kr.

Administrationsavgift om match flyttas utan StFF:s vetskap 1000 kr.

Lämnar laget WO (ställer in matchen) debiteras WO avgift 200 kr + halva anmälningsavgiften, beroende på åldersklass 1450-4000 kr, dvs 725-2000 kr.

OBS, 2 (två) WO innebär uteslutning samt avgift 2200 - 5000 kr

Lag som utgår från sin serieplats debiteras 1 feb - 31 mars 2000 kr, 1 april - 31 oktober 3000 kr.

Bortamatch som ska flyttas

För matchflytt av en bortamatch kontaktas motståndarlagets kontaktperson. Uppgifter till hen hittar du genom att klicka på matchen på lagets hemsida längst ner. Då länkas du till stff.se och den matchen, där klickar du dig vidare till den uppgiften du söker.

Det är inte tillåtet att flytta match från vår till höst.

Efter att StFF har administrerat matchflytten uppdateras den flyttade matchen i er kalender i Myclub, under natten. Gör därför ingen egen ändring!!


Hitta domaren som ska döma

Spelschema med tillsatta domare 5mot5 hittar du i hemmamatcher 5 mot 5, 2023, 7-9 år .

Domare till 7mot7, 9mot9 och 11mot11-matcher och hittar du via lagets hemsida och den serie laget spelar i och genom att klicka på fliken "matcher", klickat dig sedan vidare till den aktuella matchen.
Skrolla ner så finns fakta om matchen, t ex domarens namn och kontaktuppgifter. Även i de äldre serierna kan du kontakta domaren och hälsa hen välkommen, klicka på domarens namn så får du fram uppgifterna.

Ett tips; Vid hemmamatcher rekommenderar vi att skicka ett SMS till domaren ett par dagar innan och hälsa hen välkommen till matchen. Detta förfarande minimerar problemet med domare som inte dyker upp.


Hur gör jag om domaren inte dök upp på matchen?

Saknades det domare i din 5mot5 match, mejla matchens uppgifter till janne.ljunggren@ifklidingofk.se

Saknades domare i 7mot7, 9mot9 el 11mot11, är det viktigt att det rapporteras till Stff per mail, domare@stff.se. Matchnummer behöver anges. Viktigt att Stff får veta vilka domare som missköter sig.

Gör upp med motståndarna vem som dömer matchen, kanske att ni dömer halva var. Egentillsatta domare ersätts ej, Stff´s arvoderingssystem tillåter inte betalning till icke behöriga domare.

Finns det en behörig domare på plats och vill/kan döma är det domaren själv som mailar domare@stff för att få betalt då all tillsättning och arvodering går genom Stff. Är hen ej behörig (gått domarkurs inför säsongen) kommer hen ej få betalt! Inga undantag medges!


Digital domarersättning direkt till Fotbollskontoret.

Ny efterlängtad rutin!

Fr o m 2023 ersätts domare vid IFKs samtliga tävlingshemmamatcher via Stff´s digitala arvoderingssystem och det används i alla serier där StFF tillsätter domare, dvs 7mot7, 9mot9 och 11mot11. (vissa cupmatcher för de äldre lagen undantagna).

Det innebär att våra lag INTE längre betalar domare direkt efter match med domarkvitto, som tidigare varit rutinen.

Om domare argumenterar för att de ska ha betalt direkt efter matchen av er ledare, så är det bara att hänvisa till instruktioner ni fått från Fotbollskontoret och Stockholms FF. Egentillsatta/ej behöriga domare ersätts ej!

Klubben kommer inte ersätta lag/ledare som betalat domare på plats direkt efter match.

Domare som dömer våra 5mot5 matcher i Gadeliusfemman och Sanktan 8-9 år, redovisar sina dömda matcher direkt till Fotbollskontoret.


Träningsmatcher


Betalning vid träningsmatch
Vid samtliga träningsmatcher ska domaren ersättas direkt på plats, oavsett var domaren kommer ifrån, alltså även s.k. Lidingödomare ska få sin ersättning på plats.
Det är vedertaget inom Stockholmsfotbollen att lagen delar på kostnaderna vid träningsmatcher, t.ex. domarkostnad, planhyra.
Ersättning till domare för en träningsmatch är 75% av ordinarie domararvode, se arvode via stff.se
Klubben ersätter domarkostnaden för 5 träningsmatcher, 75% av ordinarie domararvode och spelår (nov-okt för våra Akademilag (lag där spelare betalat Akademiavgiften).

Viktigt att ni får ett korrekt ifyllt domarkvitto* vid utbetalningen, som sedan redovisas till Fotbollskontoret janne.ljunggren@ifklidingofk.se
Läs mer hur det går till att redovisa utlägg av domarkostnad.

Söker du domare till en träningsmatch och inte vill/kan söka domare via Fogis? Behöriga domare på LidingöMd adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub