Historia

IFK Lidingö bildades 1932 och blev en fristående fotbollsförening 1986 (IFK Lidingö FK).
Föreningen är en av Sveriges största (sett till antal spelare).

På tio år har föreningen växt från ca 1700 spelare till idag juni 2016 fantastiska 3200 spelare. I de flesta av de ungefär 150 träningsgrupperna vi har finns över 550 ideella föräldrar som är tränare, lagledare eller ledare på annat sätt i laget. Fantastiskt.

Historia

IFK Lidingö bildades 1932 som en flersektionsförening som bland annat haft badminton, bordtennis och handboll. 1986 delades föreningen upp i olika föreningar och fotbollen bildade IFK Lidingö FK.
Andra sektioner som finns kvar idag är IFK Lidingö Friidrott, IFK Lidingö SOK (orientering och längdskidor), IFK Lidingö BTK (bordtennis) och IFK Lidingö SK (simning).


Sportsliga framgångar

De största sportsliga framgångarna ligger för damerna i Allsvenskan under säsongen 1996, och för herrarna i att nå kvartsfinal i Svenska Cupen 1988 där man förlorade mot Örebro SK som sedan gick till final. Bland ungdomslagen framhävs pojkar 94 som vann Nike Premier Cup 2008 samt pojkar 99 som vann U16 Ligacupen 2015.

2016 får ses som ett sportsligt framgångsår för föreningen då herrarna vann division 3 och därmed klev upp i division 2 samtidigt som U19 och U17 kvalificerade sig för Allsvenskan i båda ålderskullarna. Detta efter att U17 vann division 1 Svealand och U19 kom tvåa i division 1 Svealand.


Spelare från IFK Lidingö FK

Magnus Pehrsson, Mikael Dorsin och Aziz Corr Nyang är de spelare bland herr som har nått längst i sin karriär, på damsidan är Elin Flyborg den spelare som lyckats allra bäst med ca 40 landskamper. På senare tid har flera spelare slagit sig in i Stockholms Stadslag och ett par spelare har även deltagit i svenska ungdomslandslag.


Lidingövallen

IFK Lidingö FK's damer och herrar spelar sina matcher på Lidingövallen vid Kyrkviken.

Lidingövallen är ett klassiskt idrottsområde som 2017 innehåller två 11-manna fotbollsplaner, en gräs och en konstgräs, under konstgräset finns värmeslingor för att göra planen spelbar under större delen av året. Förutom fotbollsplanerna finns även tennis och friidrott på området samt en utomhusrink för skridskor och hockey.

2014 invigdes den nya läktaren vid konstgräsplanen som bland annat vunnit arkitektpriset Worlds Architecture, på Worlds Architecture Festval i Singapore och Stadsmiljöpriset. Publikrekordet för den nya läktaren slogs 2015 när IFK Lidingö FK's herrar mötte FC Stockholm Internazionale och uppmättes till 615 åskådare.Md klubbshop 2019
Md ifk lidingo v nner
Md kontakta spelklar
Md sponsorhuset
Md svenska spel
Md stodmedlem
Md matchen mot cancer  annons hemsidan  insamling cancerfonden
Md namskylt laktaren
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub