Vill du bli domare?

Vill du bli domare?

Året du fyller 14 år kan du börja med Grundutbildningen för att döma 5 mot 5 matcher.

Utbildningarna för 5mot5 arrangerar vi i februari/mars 2025 (födda 2011 och tidigare).

Det går att anmäla sig till den kö som vi använder och då hör vi av oss till den som står först i kön om ledig plats uppstår. Om inte, kommer vi skicka inbjudan till den kurs som följer året därefter. Notera att intresset för att bli domare är stort på Lidingö. Det finns en begränsning i antalet spelare från samma lag som kan bli Föreningsdomare, max 4 spelare. Anledningen är svårigheter som uppstår när laget inte kan genomföra egna seriematcher om för många spelare samtidigt ska döma matcher. Därför behöver domarna komma från fler olika lag i föreningen.

Vi utbildar 30 ordinarie 5mot5 domare varje säsong samt 10 reserver (akademispelare). De domarna är till för att täcka upp behovet på alla våra 5mot5 matcher på ön och att de domarna ska få tillräckligt med matcher för att det ska vara intressant för dem. Anledningen till att akademispelarna utbildas till reserver är för att det historiskt varit väldigt utmanande att kombinera spel i ett akademilag med att ha ett fast domarschema.

De ordinarie domare som utbildar sig blir tilldelade 2-3 matcher varannan helg (ungefär). De har helt och hållet ansvar för sina tilldelade matcher och att de är på plats. De har tex ansvaret att själva ordna ersättare om så behövs. Missar man döma en match, får man döma sin nästkommande match utan ersättning.

IFK Lidingö FK betalar utbildningen för sina medlemmar.

För att ställa sig på kölistan för framtida föreningsdomarutbildningar (5 mot 5) går du in på det här Googleformuläret: Anmälan till Köplats för Grunddomarkurs . I början av 2025 får de som blir erbjudna plats mail om att anmäla sig till kursen.
I formuläret behöver du skriva Namn, Personnummer, Mobilnummer, Din mailadress, Mamma el Pappas mailadress och det IFK-lag du spelar i. Frågor mailas till janne.ljunggren@ifklidingofk.se .


När du då blivit Föreningsdomare redovisar du dina dömda tävlingsmatcher, där IFK är hemmalag, direkt till Fotbollskontoret som sedan betalar ut din domarersättning. Läs vidare hur du som föreningsdomare 5 mot 5 får betalt: Redovisning dömda 5 mot 5 matcher

Detta för att förenkla för våra ideella ledare som då slipper hantera betalning efter varje match. Som Föreningsdomare tar du heller inte ut ersättning för resekostnader vid dömd match enligt ovan.

IFK står huvudsakligen för grundkurs för 5mot5 samt Fortbildningskursen för 7mot7 från 15 år och uppåt.

Vi kan inte ta in för många domare för att det ska finnas tillräckligt många matcher för dem att kunna döma och som utvecklar sitt "domarskap".


Vill du, som redan är 5mot5-domare och fyller (fyllt) 15 år, fortsätta att döma och vidareutbilda dig i att döma 7 mot 7 kontaktar du: janne.ljunggren@ifklidingofk.se. Man måste gå domarutbildning varje år för att få fortsätta döma. Denna kurs har årligen 20 platser (tex var det 15st anmälda 2024). Först till kvar gäller.

Högre utbildningar för att döma 9mot9 och 11mot11 får man själv ta initiativ till och bekosta, anmälan görs direkt via Stff Domarutbildningar


Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub