Vill du bli domare?

Vill du bli domare?

Året du fyller 14 år kan du börja med Grundutbildningen för att döma 5 mot 5 matcher.

Utbildningarna som vi arrangerar med Stockholms FF i februari/mars 2023 är fulltecknade.

Det går att anmäla sig till den kö som vi använder och då hör vi av oss till den som står först i kön om ledig plats uppstår. Om inte, kommer vi skicka inbjudan till den kurs som följer året därefter. Det finns en begränsning i antalet spelare från samma lag som kan bli Föreningsdomare, max 4 spelare. Anledningen är svårigheter som uppstår när laget inte kan genomföra egna seriematcher om för många spelare samtidigt ska döma matcher. Därför måste domarna komma från fler olika lag i föreningen.

Vi utbildar 30 nya domare varje säsong. De domarna är till för att täcka upp behovet på alla våra 5 mot 5 matcher på ön och att de domarna ska få tillräckligt med matcher för att det ska vara intressant för dem.

De domare som utbildar sig blir då tilldelad 2-4 matcher varannan helg (ungefär). De har helt och hållet ansvar för sina tilldelade matcher att de är på plats. De har tex ansvaret att själva ordna ersättare om så behövs. Missar man döma en match, får man döma sin nästkommande match utan ersättning.

IFK Lidingö FK betalar utbildningen för sina medlemmar.

Vill du stå på kölistan för framtida föreningsdomarutbildningar (5 mot 5 och 7 mot 7) kontaktar du: janne.ljunggren@ifklidingofk.se . I mailet behöver du skriva Namn, Personnummer, Mobilnummer, Din mailadress, Mamma el Pappas mailadress och det IFK-lag du spelar i.


När du då blivit Föreningsdomare redovisar du dina dömda tävlingsmatcher, där IFK är hemmalag, direkt till Fotbollskontoret som sedan betalar ut din domarersättning. Läs vidare hur du som föreningsdomare 5 mot 5 får betalt: Redovisning dömda 5 mot 5 matcher

Detta för att förenkla för våra ideella ledare som då slipper hantera betalning efter varje match. Som Föreningsdomare tar du heller inte ut ersättning för resekostnader vid dömd match enligt ovan.

IFK står huvudsakligen för grundkurs för 5mot5 & 7mot7 samt Fortbildningskursen från 15 år och uppåt. StFF tillåter Fortbildningskurs från 14 år men i IFK har vi en sådan stor efterfrågan efter domarutbildningar att vi kör enbart från 15 år och det beror på:

Vi känner att det extra året i deras mognad gör en väsentlig skillnad på prestationer som domare,

Dessutom kan vi inte ta in för många domare för att det ska finnas tillräckligt många matcher för dem att kunna döma och som utvecklar sitt "domarskap".


Vill du, som redan är domare och fyller (fyllt) 15 år, fortsätta att döma och vidareutbilda dig i att döma 7 mot 7 kontaktar du: janne.ljunggren@ifklidingofk.se

Högre utbildningar för att döma 9 mot 9 och 11 mot 11 får man själv ta initiativ till och bekosta, anmälan görs direkt via Stff Domarutbildningar


Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub