Övningsbank

Här hittar du inspiration och tips gällande träningen, vill du ha mer hjälp kontakta oss!

Bror Liw, arbetar med alla K-lag och BAS-lag. Bror är även huvudtränare för P06:A1, P05:A2 och assisterande tränare i U17.
bror.liw@ifklidingofk.se

Johan Casselborg, är Chefstränare för flick och pojk 8-12 år samt huvudtränare för P09:A1 och P08:A1.
johan@ifklidingofk.se

Magnus Bodsgård, Akademichef flick och pojk 11-17 år samt huvudtränare för Dam.
magnus@ifklidingofk.se


Träningen

Vi rekommenderar att träningen byggs med tre delar, där teknikövningen är först ut, sedan är det spelövning och avslutningsvis är det matchspel, men träningen innehåller mycket mer än så. Redan vid den första samlingen på träningen sätts en stor del av attityden för resterande träningen. Därför har vi i dokumentet "Generellt om träning" samlat tips på förhållningsregler som bör finnas med i varje lag, hur vi samlas och i vilken utrustning vi tränar i etc. Det är också viktigt med mycket glädje när man spelar fotboll, därför föreslår vi att man i träningen lägger in roliga lekar med målet att varje spelare alltid går hem med ett leende på läpparna.


Övningar

Vi håller just nu på att bygga upp en ny övningsbank, färdiga dokument finner du längst ned på denna sidan. Generellt tycker vi att det viktigaste är att övningarna håller spelarna aktiva och inte skapar köer. Vi vill sträva efter att varje spelare har så mycket kontakt med bollen som möjligt under varje träning. Vi vet också att det ofta går massor av tid när man byter övning och därför rekommenderar vi att man som tränare håller ned antal övningar per träning. Att på en träning jobba med en teknikövning, en spelövning och ett matchspel är ett jättebra upplägg, träningen bör inledas med en bra samling och kan avslutas med en rolig lek.


Videos med exempel på

Träna på 1/8 dels plan.
https://vimeo.com/234844890


Hur vi instruerar.
https://vimeo.com/246228638/df59644371


Samling och att komma igång.
https://vimeo.com/235710982


Webbinarium

Säsongsplanering (ca 3min)
https://vimeo.com/266302080/33f2432fb3


Fotbollslekar

Play football

Pdf Play football (700 KB)
Md klubbshop 2019
Nya webshopen kommer inom kort, klicka på länken.
Md nyhetsbrevet  nov 2020
Md r d v rd banner svff 207x320
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub