Utbildningar

Utbildning för ledare och tränare
Det stora flertalet av klubbens tränare är föräldratränare och majoriteten av dem blir tränare för första gången när de engagerar sig i sitt barns kvarterslag. Utöver engagemang är det viktigt att lära sig att bedriva träningarna på ett åldersanpassat och strukturerat sätt och utveckla detta i takt med att spelarna blir äldre. Detta uppnås genom att kontinuerligt utbilda sig som tränare enligt klubbens utbildningstrappa, som också bidrar till en roligare och mer utmanande tränarroll.

I IFK Lidingö FK får alla medlemmar möjlighet att vidareutbilda sig till tränare och där föreningen står för kostnaden enligt överenskommelse med ansvariga.Våra kurser är för IFK Lidingö FKs tränare och medlemmar.

För dig som förälder och tränare

Datum för de nya utbildningarna kommer inom kort.

Ny som tränare:
Första kursen för dig som är ny som tränare. I denna kursen går vi igenom IFK Lidingö FKs filosofi, värdegrund och förväntningar på ledarskapet.

5 mot 5 - utbildning:
Utbildning med fokus på träning och match där spelarna spelar 5 mot 5. I denna utbildningen behandlar vi ledarskap, teknikträning och spelövningar anpassade för det mindre spelet.


7 mot 7 - utbildning:

Planen blir större och spelarna blir fler. Utbildningen är anpassad för spelet 7 mot 7. I utbildningen går vi igenom övningar i såväl teknik som i spelet. Vi pratar positioner, formationer och speluppbyggnad.

Datum: nytt datum kommer inom kort
Anmälan:


9 mot 9 och 11 mot 11 - utbildning

Vi avslutar den interna utbildningsstegen med det största spelet. I 9 mot 9 och 11 mot 11 lägger vi stor vikt på spelövningar med taktiska inslag. Utöver fotbollsteknik och spelövningar blir det också diskussioner om fysisk ansträngning och belastning.

Datum: nytt datum kommer inom kort
Anmälan: fredrik.stenman@ifklidingofk.se


Workshop:

Vi arrangera emellanåt olika workshops.

Tidigare säsonger har vi genomfört workshops i Säsongsplanering, Nivåindelad träning och Matchcoaching.

Vi planerar Workshops under 2021 och återkommer inom kort med mer info.


Unga Ledare (för dig som är 15-20år)

Vill du utbilda dig till ungdomstränare?
Det finns möjligheter att prova på rollen som tränare vid sidan av ditt fotbollsutövande. Det är mycket utvecklande för dig som spelare att prova utmaningarna, som tränare. Är du intresserad så kontakta jacob.bylund@ifklidingofk.se

Förbundsnivå:

För er som vill utbilda er mer inom fotboll, finns utbildning på förbundsnivå. Där börjar det med D-diplom och finns sedan en stege hela vägen upp till UEFA Pro som är för tränare på den absolut högsta nivån.

D-diplom är gratis för IFK Lidingö FKs medlemmar.

Utöver detta uppmuntrar klubben utbildningar inom, till exempel skadeförebyggande träning. IFK Lidingö FK har ett nära samarbete med SISU Idrottsutbildarna i Stockholm, som erbjuder en rad utbildningar inom en rad olika områden.


För ledare/tränare med intresse och ambitioner finns möjligheten att i samråd med sportchef diskutera ytterligare utbildningssteg. Utbildningen ska dock vara ändamålsenlig i förhållande till laget och spelarnas ålder. Kontakta sportchef för vägledning.


Utbildning spelare och lag
IFK Lidingö FK ställer sig positiv till vidareutbildning av lag, spelare och ledare inom närliggande områden, som till exempel skadeförebyggande träning, kost och näringslära, idrottspsykologi och mental träning, etc.


Klubben har ett nära samarbete med SISU Idrottsutbildarna i Stockholm, som tillhandahåller det mesta man kan önska sig. Hittar du en annan utbildning eller är intresserad av ett särskilt område som SISU inte täcker kontakta jacob.bylund@ifklidingofk.se

Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub