Utbildningar

Utbildning för ledare och tränare
Det stora flertalet av klubbens tränare är föräldratränare och majoriteten av dem blir tränare för första gången när de engagerar sig i sitt barns kvarterslag. Utöver engagemang är det viktigt att lära sig att bedriva träningarna på ett åldersanpassat och strukturerat sätt och utveckla detta i takt med att spelarna blir äldre. Detta uppnås genom att kontinuerligt utbilda sig som tränare enligt klubbens utbildningstrappa, som också bidrar till en roligare och mer utmanande tränarroll. I IFK Lidingö FK får alla medlemmar möjlighet att vidareutbilda sig till tränare och där föreningen står för kostnaden enligt överenskommelse med ansvariga.Steg utbildningarna samt en rad olika kompletterande utbildningar organiseras av IFK Lidingö FK.
Kontakta David på kansliet för vägledning.

Våra kurser är för IFK Lidingö FKs medlemmar.

För dig som förälder och tränare

Steg 1 - i April 2019 Lidingövallen kansliet. Datum kommer i slutet på 2018.
Grundutbildning för nya ledare i IFK Lidingö FK. Praktik och teori.
För er som tränar lag födda 09-12Workshop:

Coaching
Den 4 oktober 2018 håller vi en workshop i coaching. Med coaching menar vi hur vi coachar spelarna under match och träning. I vår workshop behandlar vi frågeställningar som vilka olika sätt vi kan coacha spelarna, om de sätt vi använder hjälper spelarna eller om vi ibland faktiskt stjälper dem. Workshopen är gratis för ledare i klubben som betalt sin medlemsavgift för 2018.

Anmäl er här (max 30 personer)


Unga Ledare (för dig som är 15-20år)

Vill du utbilda dig till ungdomstränare?
Det finns möjligheter att prova på rollen som tränare vid sidan av ditt fotbollsutövande. Det är mycket utvecklande för dig som spelare att prova utmaningarna, som tränare. Är du intresserad så kontakta David på Kansliet

UL1 + 2 Lidingövallen kansliet. Datum kommer i slutet på 2018.

Att vara ledare.
För er som skall vara ledare på fotbollskolan, fotbollslek, läger etc.


Förbundsnivå:

För er som vill utbilda er mer inom fotboll, finns utbildning på förbundsnivå. Där börjar det med C-diplom och finns sedan en stege hela vägen upp till UEFA Pro som är för tränare på den absolut högsta nivån.


C-diplom är gratis för IFK Lidingö FKs medlemmar.

C-diplom kommer hållas på IFKs Fotbollskontor
20 oktober och 24 november. Anmälan kommer vecka 36.

***

C-Diplom – dag 2 (för er som gått dag 1)
Datum: 2018-09-15
Tid: 08.30-18.00
Plats: Djurgårdens IF, Hjorthagens iP
Anmäl er här
100% närvaro för att bli godkänd.


C-Diplom – dag
Datum: 2018-10-20
Tid: 08.30-18.00
Plats: Lidingövallens Kansli
Anmäl er här
100% närvaro för att bli godkänd.


C-Diplom – dag 2 (för er som gått dag 1)
Datum: 2018-11-24
Tid: 08.30-18.00
Plats: Lidingövallens Kansli
Anmäl er här
100% närvaro för att bli godkänd.
Utöver detta uppmuntrar klubben utbildningar inom, till exempel skadeförebyggande träning. IFK Lidingö FK har ett nära samarbete med SISU Idrottsutbildarna i Stockholm, som erbjuder en rad utbildningar inom en rad olika områden.


För ledare/tränare med intresse och ambitioner finns möjligheten att i samråd med sportchef diskutera ytterligare utbildningssteg. Utbildningen ska dock vara ändamålsenlig i förhållande till laget och spelarnas ålder. Kontakta sportchef för vägledning.


Utbildning spelare och lag
IFK Lidingö FK ställer sig positiv till vidareutbildning av lag, spelare och ledare inom närliggande områden, som till exempel skadeförebyggande träning, kost och näringslära, idrottspsykologi och mental träning, etc.


Klubben har ett nära samarbete med SISU Idrottsutbildarna i Stockholm, som tillhandahåller det mesta man kan önska sig. Hittar du en annan utbildning eller är intresserad av ett särskilt område som SISU inte täcker kontakta.


Md matchen mot cancer  annons hemsidan  insamling cancerfonden
Md webshopen
Md sponsorhuset
Md kontakta spelklar
Md ifk lidingo v nner
Md svenska spel
Md stodmedlem
Md sports international hemsidan  2
Md namskylt laktaren
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub