Nya grepp om tjejsatsningen inför 2018!

Publicerad 2017-12-01 10:02
Hej
Öppna träningar en gång i veckan. Matchevent på damlagets hemmamatcher. Vad hände 2017?

Öppna träningar en gång i veckan

Föreningen har som ambition att nästa år kunna erbjuda en öppen träning i veckan för tjejer i åldern 15-19 år!

Träningen är riktad till tjejer som slutat i föreningen av olika anledningar, men även för de som i nuläget är sugna på att testa på idrotten fotboll, men inte vill träna/spela match så ofta som man gör i ett av våra redan befintliga lag. I början på nästa år kör vi två testtillfällen med öppna träningar - med förhoppning att intresset ska bli så pass stort att vi kan fortsätta bedriva denna träning kontinuerligt en gång i veckan!
Vid detta tillfälle ska spelarna känna att det inte är några krav på närvaro, eller press att man måste vara toppspelare på fotboll.

Ett gäng tjejer som ses och lirar boll helt enkelt!

Matchevent

Under säsong önskar vi också att vi kan anordna inbjudningstillfällen i samband med hemmamatcher för damlaget. Där kommer ett eller flera flicklag få hänga tillsammans med tjejer från våra juniorlag, gör någon aktivitet ihop samt få tillfälle att ställa frågor och prata med representanter från damlaget.

Vad hände 2017?

I årets Fotbollsskola, för tjejer o killar födda 2011, hade vi nästan 70 tjejer med under säsongen. För många av tjejerna var det första året i IFK och de flesta fortsätter nu nästa år i 4 eller 5 kvarterslag med många roliga och bra träningar och en hel del spännande matcher i Sturehofligan.

I höstas anordnade vi ett event för våra tjejer födda 07-04 ute på Brevik.

100 tjejer var på plats och under kvällen hann vi med en turnering i blandade lag, tipsrunda, småtävlingar och hejarramsor!

Inte nog med det så bjöds det på riktigt grym fotboll!

Från föreningen var spelare från flick- och damlag med både i planering och genomförande och det ska nämnas att de tog hand om alla tjejer som kom på ett fantastiskt bra sätt!

Vi hoppas ni hänger med på vår resa framöver där vi vill skapa möjligheter för fler att spela fotboll längre i vår flickverksamhet.

Vi har helt enkelt roligare!

Sara Olsson
Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub