Flera spelare kallade till Rikslägret

Publicerad 2020-07-27 11:37
F05a banner
Annie Hagen, Tuva Bylund och Ebba Lilliehöök är kallade till Rikslägret för flickor 05.
IFK Lidingö FK kommer representeras av tre spelare från F05:A på Rikslägret, dessutom har en kille och en tjej kallats till StFFs utvecklingsläger för de spelarna som var nära rikslägret.

Traditionellt hålls varje sommar utvecklingslägret i Halmstad där varje distrikt skickar de spelare de anser kommit längst i sin utveckling. Under detta läger tas också det första landslaget ut för pojkar och flickor 15 år. På grund av Covid-19 ställdes utvecklingslägret in men ersattes av Riksläger. Det innebär att färre spelare i år får möjligheten att visa upp sig inför det första landslaget men för Lidingö är det fler än vanligt då tre tjejer är kallade.

-"Vi har en tradition av att få med någon spelare varje säsong till Halmstad på antingen flick eller pojk, förra året sträckte vi på oss extra då vi hade en på varje. Att vi får med tre spelare samtidigt tror jag inte har hänt förut, och definitivt inte att alla har varit av samma kön. Det är otroligt imponerande och ett kvitto på att vår verksamhet är bra" Säger Sportchef Magnus Bodsgård.

Spelarna som kallats till Rikslägret är Annie Hagen, Ebba Lilliehök och Tuva Bylund, de två första är mittfältare och sistnämnda som forward. Från F05:A kallades också Alma Holmquist till StFFs utvecklingsläger och från P05:A1 kallades Sebastian Höglund till motsvarande.

-"Det är spelarnas hårda arbete som är grunden till att de kommit dit. Det krävs hårt jobb från spelaren och dess familj så det är på sin plats att gratulera dem för att arbetet ger resultat. Sen är träningsmiljön en annan viktig faktor i spelarnas utveckling och där är det på sin plats att ge ett stort beröm till samtliga spelare i truppen som pressar utvecklingen framåt. Jag är ganska säker på att vi kommer se fler spelare på olika samlingar framöver. Sist men inte minst måste vi också berömma tränaren Eric Unhammar som noggrant planerar varje träning för att ge en så bra utbildning och utveckling som möjligt för varje spelare".

Många spelare i F05:A har också varit uppe i träning med Dam och några av dem har även spelat match med Damerna i division 2. F05:A spelar F15 division 1 där de för närvarande ligger på andra plats.

-"För många spelare är det ett mål på vägen att ta sig till dessa samlingar, oavsett om man lyckats med det målet eller hamnat utanför är det viktigt att förstå att det är långt ifrån klart vilka som i slutändan kommer gå hela vägen. Har man som mål att bli elitspelare är det viktigt att fortsätta kämpa hårt på varje träning och arbeta för sin utveckling. Det gäller också att behålla glädjen samtidigt som pressen på prestationerna ökar i samband med de olika uttagningarna. Men att så många spelare lyckats ta sig till lägret visar att miljön för att utvecklas finns på plats". Avslutar Bodsgård.

Vi önskar samtliga spelare som ska på de olika läger lycka till och ser fram emot en spännande höst.

Md klubbshop 2019
Md f reningsbrevet
Md kontakta spelklar
Md la travel annons traningslager ifklidingo
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md ifk lidingo v nner
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub