Äntligen hemmapremiär

Publicerad 2019-04-12 07:59
0h9a4900
Nu är det dags för damerna och herrarnas hemmapremiär! Såhär ser läget ut inför lördagen.

Fredag morgon, klockan har precis gått förbi 07.30 och utanför fönstret på Lidingövallens café gör drygt 20 ledare sig iordning för veckans match i Frukostbollen. Förberedelserna för just denna match ser lite olika ut, några står och passar, någon annan värmer upp med en klassisk joggvariant och ett par stycken sitter på läktaren med en kopp kaffe och spanar in sina motståndare. Det är precis så charmigt som en fredagsmorgon bör vara. Sist av alla kommer föreningens nya ordförande inrusande sju minuter försenad och matchen drar igång.

Men det finns de lag som har förberett sig lite längre och lite mer systimatiserat. Någonstans i november förra året drog herrarna och damerna igång säsong 2019. Det har tränats och slitits med nya spelsystem, uppflyttade juniorer och utveckling av arbetssätt. Det har tränats i minusgrader och snöfall. Det har lagts sena vardagskvällar i tältet på Hjorthagen och spelats matcher på uppvärmda planer runt om i Stockholm. Ikväll gör dessa spelare sina sista förberedelser inför årets hemmapremiär. Imorgon kliver de ut på Lidingövallen och äntligen är det dags igen. Nu är vintern över och fotbollsnördens största vårtecken är här.

Damerna är först ut denna lördag den 13e april. Matchen mot Mariebergs SK startar 13.30.
Förra säsongen avslutades tråkigt när IFKs damer till sist trillade ur division 2, men laget har lyckats behålla de flesta spelarna och samtidigt lyft upp flera duktiga spelare från juniorlaget. Under vinterns cupspel slog dem ut seriekonkurrenten Spånga efter en stabil 3-0-seger och fick senare känna på match mot division 1 motstånd genom Älvsjö AIK. Damerna har under vinterns träningsmatcher visat bra resultat och känslan inför seriepremiären är bra.

Herrarnas 2018 var det bästa i modern tid, laget som kryllar av unga spelare från ön var in till sista matchen med och slogs om en kvalplats till division 1. Sista matchen lyckades dock Sundbyberg att sätta käppar i hjulet för IFKs dröm om kvalspel. Och så lägligt så ställs herrarna i årets hemmapremiär mot just Sundbybergs IK. Herrarnas fina säsong innebar att andra klubbar visade stort intresse för spelarna i IFK och många har varit iväg på provspel i de högre divisionerna. Fredrik Bergman, Amin Momin och Niklas Söderberg lämnade alla för spel i division 1. Målvakten Jacob Widell Zetterström fick Allsvenskt kontrakt med Djurgårdens IF. I sedvanlig ordning tittar IFK vad som finns i de egna leden och lyfte upp ett gäng spelare från juniorlaget. Spelare lämnar för högre divisioner och nya flyttas upp.
Matchstart mot "Sumpan" är 16.00

Välkomna till Lidingövallen!

Dam: 13 april 13.30
Herr: 13 april 16.00

//Magnus Bodsgård

Md klubbshop 2019
Md f reningsbrevet
Md la travel annons traningslager ifklidingo
Md kontakta spelklar
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md ifk lidingo v nner
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub