Victoria Cup-Mästare 2023

Publicerad 2023-09-14 10:18
Victoria cup 2023 segerbild
IFK Lidingö FK Dam kan nu titulera sig som Mästare i Cupen som bär Kronprinsessans namn!

Vårt Damlag vann onsdagskvällens Victoria cupfinal mot Boo FF på Zinkensdamms IP. Matchen gick till straffläggning och där drog Ön det längsta strået!
Stort grattis till våra fantastiska Damer och tack till Stockholms Fotbollförbund för ett fint arrangemang 🙏🥰⚽️

Vi passade på att prata med Sportchef Fredrik Stenman dagen efter Cupfinalen.

Hur mår Sportchefen idag?

• Trött, glad och stolt sammanfattar rätt bra status dagen efter vinsten.

Hur upplevde du matchen?

• Bra start där Tuva Bylund säkert satte handikappstraffen, sen är jag oerhört nöjd med de första 20-25 minuterna där vi spelar med fart och en härlig intensitet i både anfallsspel och försvarsspel. Sedan mattades vi av och Boo tar över spelet och kvitterar rättvist. I andra halvlek kommer vi inte upp i nivå men kämpar som lag oerhört bra och håller Boo borta från straffområdet på ett föredömligt sätt.

Straffläggningen, hur nervös var du?

• Straffläggning är alltid en typ av lotteri. Det är en sak att som spelare ta en straff på träning kontra att göra det i en final inför större publik. Jag lyfter på min lilla hatt för alla våra straffskyttar som visade en kyla av världsklass i det svåra läget.
  • Jag vet hur mycket jobb som ligger bakom denna vinst för damerna och de är så värda denna titel!
  • Vill även passa på att hylla alla tillresta Lidingösupporters och i synnerhet tjejerna från Akdemin som var på plats och hejade fram Damlaget till segern. Framtiden ser oerhört ljus ut för flick/damsidan i IFK Lidingö FK, säger Fredrik och avslutar med ett stort leende!