Jacob Widell Zetterström till Djurgårdens IF

Publicerad 2019-01-07 19:39
1jwz hemsida
Jacob Widell Zetterström till Djurgårdens IF
IFK Lidingö FKs unga målvakt har skrivit på för Allsvenska Djurgårdens IF. Där blir Jacob en av tre målvakter som konkurrerar. Då Jacob endast fyller 21 under säsongen innebär det att Jacob via ett låneavtal kan fortsätta spela för IFK Lidingö FK i division 2 om han inte tar plats i DIFs Allsvenska matchtrupp.

Vi träffade under måndagskvällen Jacob på Lidingövallen tillsammans med IFKs tränare Ernesto Rubio Sivodedov och Akademichef Magnus Bodsgård.

Grattis Jacob till ditt första kontrakt som professionell fotbollsspelare, du har ju provat med ett par Allsvenska klubbar men valet blev alltså Djurgårdens IF.
-Tack så mycket. Ja valet föll på DIF dels för att jag spelat där som ung så det ska bli kul att komma tillbaka. Det blir också bra då jag kan lånas ut till IFK Lidingö FK om jag inte får speltid i Allsvenskan. Jag kan också bo kvar på Lidingö vilket känns skönt.

Var det viktigt för dig att ha möjligheten att få speltid i IFK om du inte blir uttagen till match i Allsvenskan?
-Ja, det tycker jag är väldigt viktigt. Det är en bra miljö i IFK Lidingö FK och jag känner alla i laget, så det är skönt att få speltid där om jag inte tar plats i Allsvenskan. Jag trivs väldigt bra med grabbarna och tränarna i IFK.

Har du hunnit göra någon träning med DIF ännu?
-Jag har tränat med dem en del under 2018. Men första träningen som DIF-spelare blir imorgon kl. 10.00 i Vinnarhallen.

Du har en väldigt bra säsong bakom dig, hur ser målet ut för 2019?
- Jag vill självklart prestera där jag är, så dels är målet att göra så bra ifrån mig som möjligt i Djurgården så får vi se om det räcker för att få speltid. Annars får jag försöka spika igen i IFK och hjälpa dem att vara med i toppen i år igen.

Ernesto Rubio Sivodedov har haft Jacob i fyra säsonger och är inte överraskad att han nu får Allsvenskt kontrakt.
- Jacob har genomgående under de åren jag haft honom, oavsett om det varit ungdomsfotboll eller seniorfotboll, varit den bästa målvakten ögat kan se. Dessutom med tanke på hans personlighet och höga prestationer är det ingen överraskning att elitfotbollen fick upp ögonen för honom. Han var förra året en av de bästa målvakterna i division 2 och en stor anledning till att vi placerade oss så högt i serien.

Magnus Bodsgård Akademichef i IFK Lidingö FK är glad för Jacob och tror att fler spelare kommer att komma från IFK Lidingö FK i framtiden.
- Vi har haft flera duktiga ålderskullar nu med många välutbildade fotbollsspelare och vårt A-lag kryllar av unga spelare från ön. Jag är säker på att flera kan komma att följa Jacobs fotspår och snart gå vidare till elitfotbollen. Att Jacob var först förvånar mig inte, han har under flera år presterat i både U19 och A-laget och är en fantastisk kille både på och utanför planen. Det ska bli jättekul att fortsätta följa honom i han karriär.


Läs mer om Jacobs övergång på www.dif.se

Md klubbshop 2019
Md matchen mot cancer  annons hemsidan  insamling cancerfonden
Md sponsorhuset
Md kontakta spelklar
Md ifk lidingo v nner
Md svenska spel
Md stodmedlem
Md namskylt laktaren
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub