IFK Lidingö Fotboll storsatsar

Publicerad 2018-03-21 14:40
Matchen m c  alla4
– spelar hela säsongen i rosa tröjor i matchen mot cancer

IFK Lidingö Fotboll, som är en av Sveriges största fotbollsklubbar till antalet spelare, gör i år en jättesatsning för att stödja kampen mot cancer. Under hela säsongen spelar klubbens drygt 2 700 aktiva spelare i rosa matchtröjor med texten "Stöd Matchen Mot Cancer" på bröstet. Under säsongen genomförs ett stort antal insamlingsaktiviteter och alla pengar går oavkortat till Cancerfonden. Målet är att dra in minst en miljon till cancerforskning.

Bakgrunden till satsningen att stötta cancerforskningen under ett år är dels att ett flertal klubben närstående personer har drabbats av cancer de senaste åren, dels att klubben som en stor aktör som engagerar många barn, ungdomar och funktionärer har en viktig och bredare roll som går längre än bara idrotten.

-Med så många medlemmar och aktiva spelare anser vi att det är självklart för oss att ta samhällsansvar. Det innebär att vi med kraft engagerar oss i viktiga frågor. Tidigare har vi bland annat arbetat med integration av nyanlända och nu tycker vi att det även är dags att stötta matchen mot en av vår tids stora farsoter – cancer, säger klubbchefen Markus Karlsson.

Det synligaste tecknet på IFK Lidingö FKs satsning är att samtliga lag från damernas och herrarnas A-lag i division II till de yngsta flick- och pojklagen spelar alla matcher under säsongen i rosa tröjor istället för de traditionella blåvitrandiga IFK-tröjorna. Det handlar om drygt 2 700 spelare som spelar drygt 3 000 matcher med budskapet "Stöd Matchen Mot Cancer" med ett tillhörande swishnummer tydligt på bröstet.

-Det är en fantastisk manifestation för cancerforskningen som vi gör. Vi hoppas och tror att det kan bli väldigt stort och målet är att samla in över en miljon kronor och gärna betydligt mer, säger den gamle stjärnspelaren Jesper Blomqvist som tidigare har spelat i Lidingös A-lag och som nu är styrelsemedlem och aktiv som tränare i klubben.

Förutom den spontana insamling som sker via swishnumret på tröjorna kommer rosa matchtröjor att aktivt säljas och ett stort antal enskilda insamlingsaktiviteter att genomföras under hela säsongen och alla pengar går oavkortat till cancerforskning.

Stöd IFKs MATCHEN MOT CANCER

Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub