Brons i Lomma för P05

Publicerad 2018-07-02 13:00
P05a lomma
GIF Nike arrangerar varje år en turnering i Lomma för landets främsta 13årslag. IFK Lidingö FKs pojkar 05 tog sig till semifinal där tyvärr IF Brommapojkarna blev för svåra. I bronsmatchen blev det sedan vinst och killarna åker hem med en medalj och en pokal till ön.

På GIF Nikes hemsida kan man läsa,
"Vår första segrare, 1975, var Elfsborgs IF och våra mesta segrare är IF Brommapojkarna, som också är regerande mästare efter finalvinst 2017 mot Malmö FF Under åren som gått har vi haft besök av en hel del spelare som har utvecklats till att bli storstjärnor, bl.a. John Guidetti, Andreas Isaksson, Anders Limpar och Zlatan Ibrahimovic. Förhoppningsvis är det morgondagens storstjärnor som Ni tar med Er till Lomma under turneringsveckan. Turneringen består av 16 inbjudna lag som delas in i fyra grupper,där alla möter alla. Efter detta inledande gruppspel delas Ni in i nya grupper så att ettorna och tvåorna får spela A-slutspel och treorna och fyrorna B-slutspel. Detta gör vi för att Ni ska få så många jämna matcher som möjligt. Alla lag spelar totalt åtta matcher under veckan".

För IFKs P05:A blev det först en grupp med IF Lödde, Kalmar FF och Rödeby, matcherna slutade med seger 1-0 följt av 1-1 och 0-0 och IFK gick vidare som grupptvåa till nästa omgång. I den andra gruppen blev det AIK, Helsingborgs IF och IF Brommapojkarna. Efter att först ha besegrat AIK med 1-0 och sedan spelat oavgjort 0-0 mot Helsingborgs IF blev matchen mot IF Brommapojkarna som en semifinal, där föll laget tyvärr med 0-1. I matchen om bronset väntade Karlslunds IF en match som IFK vann med 1-0.

IFKs duktiga P05:A gjorde med andra ord en mycket stark turnering i Lomma och förlorade bara en match när de ställdes mot flera av landets bästa lag. Vi säger stort grattis till dem!


Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub