Wilgot Marshage provar med AC Milan

Publicerad 2019-12-10 16:02
Wilgotm hemsida
Wilgot Marshage, 2004, är just nu i Italien och provar med den anrika klubben AC Milan.

Den unga spelaren har haft ett fantastiskt 2019, vilket inleddes med att han slog sig in i U17 Allsvenska truppen tidigt trots att han är två år yngre än de flesta spelarna. Under sommaren blev han uttagen till Stockholms trupp under utvecklingslägret i Halmstad och sedan också till Landslaget för pojkar födda 2004. Under den här säsongen har Wilgot också lyckats börja konkurrera om en plats i seniorlaget i division 2 och när herrarna mötte Sundsvall i Svenska Cupen kom Wilgot in med ett par minuter kvar. Lidingö kvitterade sedan och matchen gick till förlängning, så Wilgot fick göra en bit över 30 minuter mot Allsvenskt motstånd.-"Wilgot är en riktigt spännande spelare som jag inte slutas förvånas över. Varje gång man tänker att den här utmaningen kommer bli tuff för honom så kliver han in med stort självförtroende och axlar uppgiften på ett bra sätt. Det är sällan man ser en så ung spelare spela på ett sådant moget sätt. Han har verkligen de förutsättningar som krävs för att lyckas inom fotbollen och jag förstår att AC Milan vill titta på honom i deras miljö". Säger Akademichef Magnus BodsgårdMagnus Bodsgård fortsätter om Wilgot och andra unga talanger inom IFK Lidingö FK,
-"Vi har de senaste åren sett allt fler Lidingöspelare ta plats i ungdomslandslagen, de flesta har nu gått vidare till andra föreningar men är fostrade här. Hanna Stokki, Melker Jonsson och Nea Flyborg är alla i Djurgårdens IF och Jonathan Westerberg är i Brommapojkarna. De tillhör samtliga landslagen i respektive ålderskull. Utöver dem har vi också några som deltar på de regionala landslagslägrerna. Och sen har vi dessutom Jacob Widell Zetterström som nyligen vann guld med Djurgården i Allsvenskan. Så vi sträcker lite extra på oss just nu. När det är rätt tid för Wilgot att gå vidare återstår att se, det får han och hans agenter prata om. Vår uppgift är att se till så att han får en så bra utbildning så länge som möjligt här på ön".Wilgot tillhör just nu A-truppen i IFK Lidingö FK och samtidigt som han visar upp sig på provspel och åker på landslagsläger ska han också förberedas inför en säsong som seniorspelare. IFK Lidingö FKs A-lagstränare Magnus Pålsson tycker att 15-åringen har goda chanser.
-"Han är mogen i sitt spel och ligger långt fram i utvecklingen. I det offensiva spelet kan slå ut motståndare genom att finta och dribbla men framförallt genom mycket precisa passningar. Både långa och korta sådana. Han vet oftast vad han ska göra redan innan han får bollen och har en bra beslutsfattning. I defensiven är han orädd, stark och bra på att positionera sig. Oavsett om han spelar med jämnåriga, får chansen i A-laget eller spelar i landslaget är han bra på kommunikationen och gillar att styra spelet. Han har goda chanser att ta en plats och få spela matcher i A-laget den här säsongen".

Md klubbshop 2019
Md f reningsbrevet
Md la travel annons traningslager ifklidingo
Md kontakta spelklar
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md ifk lidingo v nner
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub