Uppdatering angående torsdagens olycka

Publicerad 2024-08-31 12:30

Uppdaterat 31 augusti, 12:30

I torsdags kväll drabbades spelare i ett av IFK Lidingös ungdomslag av en allvarlig olycka i anslutning till en träning. Flera spelare skadades vid ett blixtnedslag. Av respekt för de drabbade spelarna, deras familjer, lagkamrater och föräldrar, vill vi inte kommentera olyckan eller skadeläget ytterligare och vi som förening förväntar oss även att media avstår att kontakta våra medlemmar i denna svåra stund.

Vi fokuserar på att fortsätta att ge stöd till dem som drabbats och påverkats av händelsen och jobbar tillsammans med profesionella aktörer som Röda Korset, BRIS, Svenska Kyrkan och Lidingö stads krisexperter. De lag som var på olycksplatsen har fått ett utökat stöd och vi håller löpande kontakter mellan klubb, lagkamrater, tränare, föräldrar och kristeam.

Under helgen genomförs matcher och träningar inom barn- och ungdomsverksamheten som planerat. Vi vet att det är många som vill prata om det som har hänt och vår bedömning är att det görs bäst tillsammans med lagkamrater och ledare.

Föreningen agerar för att hantera situationen på ett så bra sätt som möjligt och upplever ett starkt stöd från andra aktörer. I föreningen har vi tillsatt en grupp för att ha förmåga att möta de frågor som uppstår.

Vidare information delas på föreningens hemsida och till berörda via mejl.

Klubbens representanter finns tillgängliga under helgen på Lidingövallen, kontakta klubbchef Markus Karlsson. Också Lidingö stad håller öppet.

Stadens krisorganisation fortsatt aktiverad och krisstöd finns tillgängligt på två olika platser på ön under helgen, Ansgarskyrkan och fritidsgården Kulan. Behöver man stöd kan man vända sig till dessa platser. För ytterligare stöd bör man vända sig till sin vårdcentral.

  • Ansgarskyrkan håller öppet under söndagen där krisstödjare kommer att finnas på plats.
  • Fritidsgården Kulan kommer att vara öppen under lördag och söndag mellan klockan 11.00 och 20.00. Krisstödjare finns på plats.

Mer information finns på:

Länk till Lidingö stads hemsida

Mårten Andersson, styrelseordförande IFK Lidingö FK

Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub