Två personalförändringar i IFK Lidingö FK

Publicerad 2020-11-20 09:57
Ifklindingo
I och med att säsongen 2020 avslutades har Ernesto Rubio Sivodedov och Sara Olsson lämnat föreningen för nya uppdrag hos andra arbetsgivare.

Ernesto Rubio Sivodedov har varit tränare i IFK Lidingö FK de senaste 10 säsongerna och arbetat med flera ålderskullar i föreningen. Under perioden 2015-2019 arbetade han med herrlaget som gick från division 4 till division 2. Under sina många år i föreningen har Ernesto också haft olika roller där han har varit med och arbetat fram träningsmetoder, fotbollsfilosofi och spelarutbildningsplanen.

Ernesto väljer nu att gå vidare med sin karriär i Djurgårdens IF där han startade sin nya tjänst första november.

Klubbchef Markus Karlsson: -Jag vill rikta ett stort tack till Ernesto för dessa år han lagt på att utveckla spelarna inom IFK Lidingö FK och önska honom lycka till inom elitfotbollen i DIF där han kommer att ta hand om deras 17 års lag på pojksidan i första hand, jag tror att Ernesto har dom förutsättningar som finns för att bli elittränare även på seniornivå om han vill framöver.

Även Sara Olsson lämnar inom kort föreningen för nya utmaningar. Sara har varit verksam i IFK Lidingö FK de senaste fem säsongerna där hon bland annat ansvarade för damlaget under 2018 och 2019. Sara har vid sidan av sin tränartjänst varit ansvarig för projektet Tjejsatsningen samt arbetat på Fotbollskontoret med föreningens kvarterslag. Sedan slutet av 2019 har Sara varit föräldraledig och när den avslutas börjar hon arbeta på Stockholms Fotbollförbund.

Klubbchef Markus Karlsson: -Sara går vidare till StFF där hon kommer att jobba med spelarutbildningen av flickfotbollen i Stockholm, inom IFK Lidingö FK så har Sara haft många olika uppgifter med huvudfokus på flick/damsidan där hon gjort ett gediget arbete som vi inom föreningen självklart kommer att fortsätta med framöver. Stort lycka till Sara och vi hoppas att få se dig på Lidingövallen framöver också.

Sportchef Magnus Bodsgård har arbetat nära både Ernesto och Sara och tror att de båda kommer lyckas bra med sina framtida karriärer.
-Ernesto var en av de få tränarna som var i IFK när jag kom hit och vi har fått vara med om en fantastisk resa ihop när vi arbetade med herrarna under resan från division 4 till division 2. Vi tappar mycket kompetens när han slutar hos oss men vi har utvecklats tack vare honom och är redo att fortsätta utvecklas. Sara började jag arbeta med när vi tog ett nytt omtag av Dam och flickverksamheten för ett par år sedan och där är vi nu i en fantastisk utveckling, mycket för Saras enorma engagemang för flick. Jag tror att både Ernesto och Sara har hittat precis rätt utmaning för sina fortsatta karriärer och är övertygad om att de kommer lyckas väldigt bra.

IFK Lidingö FK önskar Ernesto och Sara all lycka till med sina framtida karriärer.

Md klubbshop 2019
Md r d v rd banner svff 207x320
Md f reningsbrevet
Md la travel annons traningslager ifklidingo
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md ifk lidingo v nner
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub