Sportchef Magnus Bodsgård inför Dam och Herr seriestart

Publicerad 2022-03-30 19:52
Mb div2press
Bild på Magnus Bodsgård från presskonferensen med intresseorganisationen för Herr div 2 och 3.
Med bara dagar kvar till våra representationslags seriepremiärer kollar vi in läget på trupperna och deras förväntningar inför säsongen.

Intervju med Sportchef Magnus Bodsgård om Dam och Herr inför säsongen 2022.


Dam

Damerna har rusat från division 3 till division 1 och är nu en dryg vecka ifrån den efterlängtade seriepremiären. I helgen åker laget till Halmstad för träningsläger.

Hur ser truppen ut?
- Riktigt spännande, många är kvar från tidigare år men vi har även hittat ett par nya spännande namn. Vi har enligt oss själva en lite för smal trupp och planerar för att plocka in ett par spelare framåt sommaren.

Är det något speciellt ni söker då?
- Vi kommer vilja starka de flesta lagdelarna och har redan dialog med ett par spelare. Både spelare som är välkända för Lidingö-publiken men också några andra namn. Vi har en lista på spelare men det beror också på flera omständigheter än bara det fotbollsmässiga.

Och en ny huvudtränare genom Jocke Felldin, hur ser staben ut?
- Ja, Jocke är ny som huvudtränare för Dam men har varit i klubben länge. Han har arbetat med Herr, P19 och P17 tidigare. Han har också erfarenhet av serieomläggningar och vad det innebär att pressas hela säsongen. Jocke har en bra utbildning i bagaget och kommer leda det här laget på ett grymt sätt. Med sig har han samma stab som förra året med Trevor Biamba och Antonio Egana som assisterande och Björn Jansson som lagledare.

Vad är förväntningarna inför säsongen?
- Det ska bli riktigt kul. När vi låg i trean satte vi målet att vara här och pratade då om att växa in i division 1 kostymen i förväg. Vi har sedan dess tränat och lagt upp vår säsong på minst division 1 nivå. Nu försöker vi höja den ribban ännu mer. Sen vet vi, och är ödmjuka inför, att det kommer att vara en riktigt tuff säsong. På grund av serieomläggningen handlar det om att vara med i toppen direkt. Men som jag nämnde tidigare har vi erfarenhet i staben av denna typ av säsong och vi vet att den inte avgörs tidigt. Vi tror att vi kan utmana de stora klubbarna över tid.

Läs mer och följ damerna genom deras egna hemsida.


Herr

Herrarna har haft några säsonger i division 2 och även om tabellplaceringen varit lite sämre de senaste åren har laget länge varit med i toppen och avslutat på övre halvan. Herrarna inleder borta mot Enskede IK redan i helgen.

Hur ser truppen ut?
- Vi är jättenöjda med truppen inför säsongen. Det är precis den blandningen vi vill ha av mycket egna produkter med ett par spelare utifrån. Det är en väldigt ung trupp men också en väldigt framåtlutad trupp.

Är truppen spikad?
- Ja men det skulle jag säga, sen kan det bli så att vi behöver titta lite i sommar. Bland annat finns det en viss osäkerhet inför hösten kring två av tre målvakter.

En ny, eller nygammal stab, hur beskriver du den?
- Vi har haft en del tränarbyten de senaste åren vilket inte är likt oss men så blir det tyvärr ibland. Lucas "Kuba" Karlsson som är ny som huvudtränare var med som assisterande under delar av förra säsongen. Han har arbetat i vår akademi i två år med vårt P17 och gjort det väldigt bra. En ambitiös och noggrann tränare som kommer att får Bror Liw och Ricky Wedin som assisterande tränare. Där har vi också en ny målvaktstränare genom Robin Holmer. Vid sidan av dem är Mariusz Gibala materialare och Janne Ageheim lagledare.

Vad är förväntningarna inför säsongen?
- Det blir lite av en omstart i år och där har vi mycket förväntningar på att få till en hel del saker inför framtiden. Det är en trupp och en stab som verkligen kan överraska redan i år, men framförallt på sikt. Mina förhoppningar är att vi blandar oss in i en strid på övre halvan och där tror jag att det kommer att vara väldigt jämnt i år.

Läs mer och följ herrarna genom deras egna hemsida.

Md intersport 360x250 webshop
Md nyhetsbrevet  nov 2020
Md r d v rd banner svff 207x320
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub