Nya huvudtränare för Dam och Herr hämtade från akademiverksamheten

Publicerad 2021-12-17 17:29
Damherr3
Inför säsongen 2022 byter IFK Lidingö FK huvudtränare för båda representationslagen, de båda tränarna hämtas ur egna akademin.

Joakim Felldin som varit i klubben en längre tid och arbetat med bland annat P17 och P19 i Allsvenskan samt tidigare ingått i herrstaben kommer från och med januari tillträda som ny huvudtränare för damlaget vilka är nykomlingar i division 1. Joakim har UEFA A som utbildningsnivå. Vid sin sida kommer Joakim att ha Trevor Biamba, Antonio Egana Torrejon och Björn Jansson. Damerna kommer även inleda ett närmare samarbete med Bosön Idrottsklinik och John Ressman.

Lucas Karlsson har de senaste två säsongerna arbetat med P17 i Allsvenskan och har under säsongen 2021 varit med i herrstaben. Lucas är redan igång som huvudtränare för herrarna i division 2. Lucas har idag UEFA B men fick nyligen beskedet att han är antagen till UEFA A. Vid sin sida kommer Lucas att ha Bror Liw, Ricky Wedin, Mariusz Gibala och Janne Ageheim.

Sportchef Magnus Bodsgård om de båda tränarna och rollerna inför 2022,
-Det känns väldigt bra att lyfta fram två tränare från vår egna akademiverksamhet som inte bara är duktiga tränare utan också vet hur klubben fungerar. Jag är övertygad om att de kommer arbeta hårt med dessa två unga trupperna och att vi har möjlighet att ta lagen till nya nivåer. Vi har höga ambitioner och jag är säker på att Jocke och Lucas är rätt personer för att uppnå dem.

I och med att Lucas och Joakim lämnar sina uppdrag i P16-P19 kommer även dessa trupper att få nya namn. Ammar Al-Dujaili som redan under hösten varit i P16 kommer att vara huvudtränare där 2022. Till P17 har Kim Degernäs rekryterats som huvudtränare. IFK Lidingö FK söker fortfarande en huvudtränare för P19. I F17 blir tränarstaben samma som föregående säsong med Trevor Biamba som huvudtränare.

Md intersport 360x250 webshop
Md nyhetsbrevet  nov 2020
Md r d v rd banner svff 207x320
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub