Lagbesök hos F11:8 – ett lag som växer!

Publicerad 2019-04-16 13:54
Efter k-laguppstarten för ett år sedan, tillkom snabbt spelare till laget och något som de absolut lyckats med - är att få tjejerna att fortsätta vilja spela fotboll. Vi i föreningen gjorde ett besök för att höra mer om framgångsnycklarna!

F11:8 var vid kvarterslagsuppstarten 10 spelare. Strax efter delade laget ut lappar till övriga tjejer i klassen, där de tipsade om att börja i laget. Ledarna startade då även ett ''gå-tåg'' där de hämtade upp tjejerna på skolan och gick gemensamt till träningen. Efterhand som fler började i laget från skolan, blev de också fler som spelade fotboll på rasterna - något som fortfarande är populärt! Ryktet spred sig och fler tjejer från skolan blev nyfikna.

Idag ungefär ett år senare, är de ca 16 på varje träning och är 19 spelare i truppen. De är äntligen igång med uteträning på Kyttingeplanen på tisdagar, och snart väntar första året med seriespel med två lag. Utvecklingen för laget har tagit enorma steg och tjejer fortsätter tillkomma till laget.

Samlingsdags!

Vår damlagstränare och åldergruppsansvarig för 6-11 år har gjort ett besök där hon även höll i lagets träning.

''Under uppvärmningen övade spelarna på att driva och att förhålla sig till övriga lagkamrater för att inte krocka. Även på att kalla på boll och hur man skulle förbereda sig för att kunna driva iväg direkt. När det var dags för spel var det ett lag som vilade och två som spelade. Laget som vilade var flitiga med att sjunga hejar-ramsor och att peppa de som spelade. Riktigt härlig stämning!''

''Efterhand satte vi ut platta konor i mitten av plan från ena målet till det andra. Tjejerna skulle då försöka vara på båda sidorna av linjen när deras lag hade boll. Ett sätt att öva positionering och att öppna upp yta i anfallsspelet. På slutet hann vi med en snabb nickövning - gruppen skulle gemensamt få ihop så många nickar som möjligt som gick direkt in i mål. En intensiv men rolig timme där majoriteten av tiden gick åt till just spel!''

Nicktävling!

Vi var såklart nyfikna på hur ledarna lyckats behålla så många tjejer i verksamheten och pratade en stund efter träning.

''Vi är alltid många ledare på plats vilket gör att vi direkt kan ta hand om den som exempelvis skadar sig eller behöver hjälp. Alla tjejer får också testa olika positioner och vi turas exempelvis om att vara målvakt. Vårt mål är att tjejerna ska ha så kul som möjligt och gå härifrån glada!''

I en så stor trupp som denna är det absolut en förutsättning att vara många ledare på plats för att barnen ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Det var tydligt att flera ledare hela tiden fanns nära tillhands och att de efter avslutet med att sjunga lagets ramsa kände sig peppade på att komma tillbaka! För att vi ska kunna utveckla fotbollsspelare måste vi först skapa en välkomnande, trygg och rolig miljö att vara i - något som F11:8 verkligen lyckats med!

Tack för det enorma engagemanget ni lägger ner och vi ser framemot att fortsatt följa utvecklingen hos tjejerna!

Sara Olsson
Md klubbshop 2019
Md f reningsbrevet
Md la travel annons traningslager ifklidingo
Md kontakta spelklar
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md ifk lidingo v nner
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub