Jacob Widell Zetterström uttagen i Herrlandslaget

Publicerad 2021-12-02 10:08
Jacob wz
Jacob Widell Zetterström i en match för IFK Lidingö FKs herrar i division 2
Lidingökillen och tidigare IFK spelaren Jacob Widell Zetterström har blivit uttagen i Janne Anderssons trupp till januariturnén för Svenska landslaget.

Jacob Widell Zetterström som spelat för IFK Lidingö FKs akademiverksamhet och herrlag i division 2 gick inför 2019 till Djurgårdens IF, en säsong som inte blev som han tänkt sig. Jacob åkte på två tunga smällar mot huvudet och karriären såg ut att gå mot sitt slut alldeles för tidigt. Efter SM-guldssäsongen kunde Jacob mer eller mindre inte träna alls men under 2020 växte sig suget efter fotboll så stort att han gick till IFK Lidingö BK (vår systerklubb) men då som forward. I Offside-podden berättar Jacob hur han gärna hade stått i målet men att som forward kunde han styra själv över situationen och kunde därmed undvika nya smällar mot huvudet. Han berättar hur han tittade mot målet och tänkte "det är ju där jag ska vara". En resa tillbaka tog sin början och när Djurgården presenterade sin trupp inför 2021 var Jacob tillbaka i truppen och framåt sommaren hade han befäst positionen som Djurgårdens förstemålvakt i ett ånyo guldjagande lag.

När Janne Andersson presenterade truppen för landslagets januariturné presenterades Jacob som en av tre målvakter. Jacobs otroliga resa kommer att vara en motivation för många spelare vars karriär får ett hack längs vägen.

Vi på IFK Lidingö FK vill passa på att hälsa ett stort grattis till Jacob som inte bara är en krigare utan också en mycket bra och fin person uppväxt på ön och med ett hjärta för IFK.

Md intersport 360x250 webshop
Md nyhetsbrevet  nov 2020
Md r d v rd banner svff 207x320
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub