Information med anledning av olyckan under torsdagen

Publicerad 2024-08-30 17:34

I torsdags kväll drabbades spelare i ett av IFK Lidingös ungdomslag av en allvarlig olycka i samband med en träning. Flera spelare skadades vid ett blixtnedslag.

Av respekt för de drabbade spelarna, deras familjer, lagkamrater och föräldrar, vill vi inte kommentera olyckan eller skadeläget ytterligare.

Från föreningens sida är vårt fokus fortsatt att stötta de som drabbats direkt och indirekt. Vi har under fredagen samlat de lag som var på olycksplatsen vid tillfället, för att med professionellt stöd och tillsammans prata om det som hänt. De direkt berörda lagens matcher ställs in.

Föreningen har dock beslutat att helgens barn- och ungdomsmatcher och träningar ska genomföras som planerat. Vi vet att det är många som vill prata om det som har hänt och vår bedömning är att det görs bäst tillsammans med lagkamrater och ledare. Det finns en fin gemenskap i vår förening och nu behövs den stöttning som vår laganda och sammanhållning ger.

Med detta sagt, så har vi full förståelse om enskilda ledare och spelare gör en annan bedömning och i stället väljer att kanske ses för en stund, men inte spela match.

Föreningen agerar för att hantera situationen på ett så bra sätt som möjligt och upplever ett starkt stöd från Lidingö stad och andra. I föreningen har vi tillsatt en grupp för att ha förmåga att möta de frågor som uppstår.

Vidare information delas på föreningens hemsida och till berörda via mejl.

Klubben håller öppet under hela helgen för de som behöver stöd. Också Lidingö stad håller öppet.

Här finner du uppgifter om vilken stöttning som finns att få runtom på ön:

Länk till Lidingö stads hemsida

Mårten Andersson, styrelseordförande IFK Lidingö FK

Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub