IFK Lidingö FK och AC Milan överens gällande Marshage

Publicerad 2020-10-05 21:58
Img 3274 kopia
IFK Lidingö FK bekräftar idag att klubben har kommit överens om en försäljning på Wilgot Marshage till AC Milan. Övergången innebär att Marshage med omedelbar verkan flyttar till Milano.

Flera medier har tidigare rapporterat om en övergång gällande Wilgot Marshage från IFK Lidingö FK till AC Milan. Marshage reste i september till Milano för att läkarundersökas och skriva sitt personliga avtal med AC Milan. Idag kan IFK Lidingö FK officiellt meddela att försäljningen är klar.

- Det är fantastiskt roligt att kunna bekräfta att allt är klart. Vi är stolta och glada för Wilgots skull. Att gå till AC Milan är inte att gå till vilken klubb som helst, utan vi pratar om en av världens största och mest anrika fotbollsklubbar.Wilgot är en fantastisk spelare på många sätt och han har arbetat oerhört hårt för det här. Vi gratulerar idag Wilgot och hans familj för en milstolpe på förhoppningsvis en lång i fin karriär.
Säger Sportchefen Magnus Bodsgård

Marshage har spelat i IFK Lidingö FK hela vägen från Fotbollsskolan till A-laget och tillhörde akademin för spelare födda 2004. Redan som 14åring debuterade han i U17-laget i en Ligacupsmatch borta mot Brommapojkarna. Därefter har det gått snabbt till att bli stadslagsspelare, landslagsspelare och under 2020 spelat till sig en startplats i A-laget.

Klubbchef Markus Karlsson är lite rörd över att Wilgot kommer fortsätta sin resa i Italien.

-Jag har följt Wilgot sen han var i vår fotbollskola så visst känns det otroligt kul och spännande att han tar den här möjligheten, vi som klubb arbetar ju annars mest med vår basverksamhet där cirka 90% av alla barn och ungdomar spelar, den verksamheten är helt klart både vår största och viktigaste. Men vi ser också till att hålla en hög nivå på fotbollsutbildningen och skapa förutsättningar för att nå hela vägen och leva drömmen om att en dag bli professionell fotbollsspelare, det är också viktigt för helheten.

För IFK Lidingö FK betyder det att det är ännu en ung spelare från Lidingö som i år blir professionell spelare, tidigare debuterade Melker Jonsson i Allsvenskan för Djurgårdens IF. Liksom Wilgot spelade också Melker i klubbens olika ungdomslag innan han tog steget vidare.

-Vår utbildning av spelare står sig bra och det börjar också synas på att många unga spelare kommer upp i våra seniorlag och därifrån kan ta sig vidare till professionell nivå. Wilgot blir också en förebild för många av våra yngre spelare, han blir den som visar vilka möjligheter som finns.
Säger Bodsgård.

Md klubbshop 2019
Md nyhetsbrevet  nov 2020
Md r d v rd banner svff 207x320
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub