Historiskt för IFK Lidingö FK på Utvecklingslägret

Publicerad 2019-06-25 08:24
Halmstad
Bild från Utvecklingslägret i Halmstad
IFK Lidingö FK har titt som tätt med någon spelare på Utvecklingslägret i Halmstad, men 2019 är historiskt (iallafall i modern tid) då föreningen är representerad på både flick och pojk.

Just nu pågår flickornas vecka i Halmstad och under måndagen spelades första matchen för Stockholms FF där det blev en seger med 2-0 över Örebro. IFK's Hannah Björkegren spelade den andra halvleken och var inblandad i Stockholms 2-0-mål. Nästa vecka är det dags för pojkarna där IFK's Wilgot Marshage är uttagen.
Dessutom är Nea Flyborg med på lägret, Nea spelade i IFK fram till 2017 och spelar idag i Djurgårdens IF. Nea har under åren spelat både med Hannah i F04 och med Wilgot i P04 innan hon bytte förening.

Hannah Björkegren har under säsongen tagit kliv inom föreningen och på allvar börjat konkurrera om en startplats i IFKs damlag som gick på semester som serieledare. Hon har växlat mellan att spela på det centrala mittfältet och som ytterforward.

Wilgot Marshage har även han fått mycket speltid med de äldre lagen och som avslutning på vårsäsongen gjorde även han sin seniordebut i division 2. Wilgot spelar främst som central mittfältare och är trots sin unga ålder en väldigt mogen spelare.

Beskrivning av Utvecklingslägret från förbundet:

"Svenska Fotbollförbundets Utvecklingsläger genomförs i Halmstad för 15-åriga fotbollsspelare, där alla Sveriges 24 distrikt är representerade. Lägrena har arrangerats i många år, redan 1956 arrangerades det första pojklägret i Malmahed i Malmköping. Där genomfördes lägret fram till 1965.

Från 1965 och framåt är lägret förlagt på Halmstad Arena (f d Sannarps IP) i Halmstad. Det var också i Halmstad som det första flicklägret arrangerades 1981.

Under veckan samlar SvFFs 24 distriktsförbund de 16 spelare som just nu har hunnit längst i sin utveckling, för ett läger på sex intensiva dagar med utbildning i träning och spel. Från dessa spelare ska sedan ett landslag formas under hösten".

Md klubbshop 2019
Md f reningsbrevet
Md la travel annons traningslager ifklidingo
Md kontakta spelklar
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md ifk lidingo v nner
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub