Ebba Lilliehöök testas av internationell storklubb

Publicerad 2022-04-18 11:43
Press ebba r2
IFK Lidingö FK har accepterat en inbjudan från Italienska serie A klubben AS Roma att testa Ebba Lilliehöök i sin verksamhet. Ebba kommer därför under kommande vecka att lämna IFK Lidingö FK’s verksamhet och besöka AS Roma för medicinsk undersökning och träning.

Sportchef Magnus Bodsgård meddelar,
-Det är en av världens största och mest anrika klubbar som har fått upp ögonen för Ebba och självklart har vi varit så tillmötesgående som möjligt. För Ebba, och hennes familj, är det en fantastisk möjlighet att få visa upp sig på högsta nivå i europeisk klubblagsfotboll. Utöver den glädje vi känner för Ebba är detta också ännu ett kvitto på att vår verksamhet står sig väldigt bra i att utbilda fotbollsspelare.Ebba Lilliehöök som spelar som central mittfältare i IFK Lidingö FK Dam har haft en intensiv vår där hon också varit med F17 landslaget på matchläger i Spanien och sedan EM-kval i Norge. Ebba har tidigare uppmärksammats av klubbar från Sverige som varit högre upp i seriesystemet men har då valt att stanna i IFK Lidingö FK för att få möjligheten att utvecklas på seniornivå. Trots sin unga ålder har Ebba skaffat sig rutin och gjort drygt 30 tävlingsmatcher på seniornivå i seriespel och cup. I en del av dessa matcher har Ebba också varit kapten när ordinarie kapten Irina Dempsey varit frånvarande. Ebba spelar oftast som mötande central mittfältare som bär ett stort ansvar i lagets speluppbyggnad men kan också hantera rollen som box till box.Magnus Bodsgård om Ebbas framtid i IFK Lidingö FK,
-Vi har gått in i den här säsongen förberedda på att Ebba inte kommer att vara kvar hela året ut, jag brukar säga att vi har henne på lånad tid just nu. Jag tror att Ebba mått väldigt bra av att vara i vår verksamhet och hon har fått ett stort förtroende av såväl tränare som lagkamrater men alla kan nog se att hon är redo för att ta nästa kliv nu. Vad nästa steg är arbetar vi på, men för Ebba är själva verksamheten väldigt viktig när hon gör sitt val. Hon vill hamna i en miljö där hon ser potential att fortsätta utvecklas mot sina mål. Sen om det innebär att flytta internationellt, nationellt eller bara röra på sig inom närområdet får helt enkelt framtiden visa oss. Ebba och hennes familj resonerar väldigt sunt och bra i de här frågorna och vi upplever heller ingen stress då det är viktigare att det blir rätt än snabbt.


För vidare frågor hänvisas till Magnus Bodsgård, Sportchef på magnus@ifklidingofk.se

Md intersport 360x250 webshop
Md nyhetsbrevet  nov 2020
Md r d v rd banner svff 207x320
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub