Boka cup 2021?

Publicerad 2021-01-10 07:19
Cupl hemsida
Många planerar just nu säsongen 2021 och det diskuteras hur man ska tänka kring cuper under det kommande året. IFK Lidingö FK tycker att cuper är ett viktigt inslag i unga spelares fotbollsverksamhet men såklart behövs ett extra tankevärv under dessa speciella tider. Här kommer några tips.

Tänk på att inga spelare med symptom varken ska träna eller spela match när verksamheten återigen startar.

Anmälning- och deltagaravgiften

Har arrangören skrivit ut vad som gäller ifall cupen ställs in p.g.a. covid-19? Om de inte har det får ni ofta svar genom att maila arrangören. Det kan också vara bra att kolla vad som gäller kring deltagaravgiften om en spelare måste stanna hemma p.g.a. sjukdom.

Resor

Om cupen är längre bort är det vanligt att våra lag väljer att åka tåg eller tillsammans med andra lag bokar större bussar. Även här är det viktigt att kolla vad som händer om cupen ställs in tätt inpå bokningen. Hur kan man planera resan utifrån ett så säkert sätt som möjligt gällande smittorisken. Finns det möjlighet att spelare som blir sjuka under cupen kan hämtas/få skjuts hem.

Boende

Även boendet är viktigt att kolla vilka avbokningsregler som gäller.

Här finns också flera viktiga aspekter kring att minska smittan, att bo många personer i stora salar (gymnastiksal, klassrum etc.) kan bli problematiskt. Går det välja vandrarhem eller hotell är det att rekommendera. Finns det möjlighet att boka någon extra plats så att spelare som får symptom kan sova själva till dess att denne hämtas eller får skjuts hem.

Undvika cuper allt för långt bort?

Att få åka iväg, se något nytt och möta lag som man oftast inte gör annars är många gånger viktigt. Men just 2021 är det kanske inte rätt att åka allt för långt och framförallt väldigt osäkert att titta på utlandscuper. Det är kanske bättre att åka på cuper som har ett sådant avstånd att det går att åka fram och tillbaka över dagen om det behövs.

Våren mer osäker än hösten

Inledningen på året har börjat som förra året avslutades med träningsförbud och inställda aktiviteter. Myndigheterna meddelar att vaccineringen går framåt och att restriktionerna kommer att lätta succesivt, men att vissa restriktioner kommer att ligga kvar hela året. Med den informationen tolkar IFK Lidingö FK det som att ju längre fram i tiden cupen ligger desto större säkerhet att den blir av. Många bra cuper drar igång redan under våren och dessa kan såklart bokas, men var noggranna med vad som gäller om det ställs in och följ uppdateringar kring covic-19 noggrannt..

Tips på cuper

IFK Lidingö FK får ofta frågan om vilka cuper vi rekommenderar vilket är svårt att svara på eftersom att våra drygt 150 lag har väldigt olika förutsättningar.

Vi rekommenderar yngre lag att hålla sig i närområdet för att med tiden åka längre och längre bort. Tänk att spelarna ska ha något nytt och spännande att se fram emot varje säsong och om man gör allt de första åren blir det svårt senare. Bygg en progression för varje år.

Just 2021 rekommenderar vi cuper i Sverige och gärna i nära Stockholm så att övernattning kan ske men det också går att åka enkelt om något skulle förändras. Bara för att ge några exempel arrangeras Örebrocupen, Fotbollsfesten (Norrköping) och Aroscupen (Västerås) i juli. Vi brukar också rekommendera Future Cup (Göteborg) som går av stapeln redan under påsken och Eskilscupen (Helsingborg) som spelas i augusti.

Det finns många fler bra cuper att välja mellan och kan hittas genom sökmotorer.

Extra tips

Scandic Hotels har något de kallar för Sportkortet som ger förmånliga priser för lag som bokar via dem. Gällande boende har flera cuparrangörer också samarbeten med olika hotellkedjor. SJ har Idrottsresor vilket innebär rabatt för lag som gör en gruppbokning via dem. Även där finns det cuparrangörer som har andra samarbeten. Cupernas olika samarbeten presenteras på deras hemsidor

Md klubbshop 2019
Md nyhetsbrevet  nov 2020
Md r d v rd banner svff 207x320
Md svenska spel
Md la travel annons traningslager ifklidingo
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub