P12:21

Information

Att åka på läger med ett stort lag är inte samma sak som att vara på semester med familjen eller åka iväg med en kompis. Det är mer likt en utflykt med klassen - för att det ska fungera bra behöver vi ha lite andra regler än hemma. Den främsta anledningen till det är att allt tar betydligt längre tid för en grupp om 23 personer än vad det tar för en person eller en familj. Det är också en fråga om säkerhet när 5 vuxna ansvarar för 18 killar.

Uppförande

När vi åker iväg på cup representerar vi IFK Lidingö FK och följer de uppföranderegler klubben har:

  • När motståndare/ledare anländer hälsar vi på dem.
  • När vi gör mål firar vi tillsammans allihop.
  • Innan och efter match använder vi IFK Lidingökläder.
  • Vi äter aldrig i matchtröja.
  • Efter måltider städar vi alltid efter oss vid matbordet. Vi går därifrån tillsammans och tackar ansvariga för maten. Ingen lämnas ensam kvar vid något bord.
  • Vi tänker på att vi representerar föreningen och uppträder därefter genom att inte skrika, springa runt där vi bor eller använda fula ord.
  • Vi behandlar andra med respekt.

Mat, godis och pengar

Ingen behöver ha med sig pengar. Frukost, lunch och middag under helgen ingår. Den skola vi bor på i år serverar inte mat så vi behöver gå ca 20 min till en annan skola för att äta.

Mellis ingår däremot inte och vi rekommenderar att ha med extra energitillskott (inte choklad) till alla tre dagar. Se till att ditt barn har med sig tillräckligt och förstår att han måste hushålla. Förra året åt flera upp allt första dagen, mest för att de var sugna snarare än hungriga. Wasa Sandwich är ett bra alternativ att variera med, eftersom de inte påminner om godis som många bars gör. Utgå från att det inte finns möjlighet att fylla på förrådet. Däremot finns alltid frukt vid frukosten så det går att ta med en frukt till dagens matcher.

I övrigt ska de inte köpa godis, snacks, energidryck, läsk etc under cup. Prata om detta hemma. När glass passar in i schemat så ordnar vi det gemensamt. Likaså lördagsgodis.

Telefon

Vi kommer att reglera användningen genom att samla in alla telefoner och dela ut när det finns lämpliga luckor i schemat. Mellan måltider, påklädning, matchförberedelser och transport kommer det inte att finnas så mycket tid över att någon hinner ha tråkigt. Vi har två lag anmälda och i de fall matcherna inte ligger samtidigt så hejar vi på det lag som spelar. Kvällstid och lämpliga luckor dagtid gör vi gemensamma aktiviter som t.ex. bad om det är varmt.

Bra att prata om detta hemma innan så att killarna vet vad som gäller och vi inte behöver ha diskussioner kring det under helgen.

Bad

Om schema och väder tillåter tar vi oss till en badstrand under lördagen. Även här kommer andra regler än hemma gälla som t.ex hur långt ut man får simma och om man får hoppa eller inte. Ledarna behöver hålla ihop gruppen och säkerheten går före allt!

Äventyrsbadet Kokpunkten besöker vi inte.

Disco

I år har vi bestämt redan innan att vi inte kommer att gå på discot. Med 725 lag anmälda och spelare mellan 7 och 17 år känns det som en omöjlig uppgift att hålla reda på alla och säkerställa att alla har roligt. Dessutom har vi match kl 08.50 på söndagen med avfärd 08.00 från skolan.

Ledarna ordnar istället en lagaktivitet på/nära skolan, självklart med lördagsmys!

Fotbolls-EM

Det vore roligt att se en EM-match tillsammans och ledarna försöker ordna så att de som vill ska kunna se Spanien vs. Kroatien på lördagen. Det är den match som passar in i vårt schema. Även om vi lyckas få tag i all den utrustning som behövs, finns det flera faktorer vi inte kan påverka och vi vet också att det tekniska mycket väl kan strula på plats. Därför får vi se på EM lite som en bonus - kul om vi lyckas, men räkna inte med det.

Spelarkontrakt

Våra spelarkontrakt gäller självklart även i Västerås. Om de regler ledarna har satt upp under cupen inte följs, kan en konsekvens vara att spelaren får stå över en match.

Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub