Lidingö U19 vidare till A-slutspel i Ligacupen

Publicerad 2017-12-02 16:57
Va stera svinst
Segerglädje för nya U19 efter vinst borta mot Västerås SK
Gruppspelet i Ligacupen är nu avslutat. U19 gick obesegrade igenom gruppspelet efter oavgjort mot AIK i första matchen, vinst mot Stocksund i andra matchen och vinst mot Västerås SK i sista matchen. AIK vann gruppen på bättre målskillnad. Lidingö går vidare till A-slutspel som bästa tvåa. Ligacupen fortsätter i februari med de 24 bästa lagen indelade i fyra gruppen i ett A-slutspel. Segrarna i dessa grupper går vidare till finalhelg i slutet av mars i Göteborg.

I matchen mot AIK användes årets upplaga av u19 medan matcherna mot Stocksund och Västerås var det nästa års U19 som spelades in. AIK dominerade denna match. Lidingö gör mål i första halvlek. AIK lyckas kvittera med 2 minuter kvar av matchen.

Joakim Hall refererat och bilder från matchen mot AIK

Stocksund ställde upp med ett reducerat lag mot Lidingö i den andra matchen. Lidingö ägde matchen från början till slut och borde med bättre utdelning på de många chanserna i början av matchen sett till att skaffat sig en bättre målskillnad. Flera av de nya 00:rna i laget gjorde fina insatser i denna match.

Matchen mot Västerås SK spelades på fina Solid Park Arena. Även i denna match tar Lidingö initiativet och dominerar de första 15 minuter av matchen totalt. Lidingö har tio hörnor under första halvlek och skapar ett bastant tryck mot Västerås mål men lyckas inte få in bollen. Västerås sticker upp i några bra omställningar men Lidingö reder ut dessa. Känslan i halvtid är att övertaget kommer att resultera i mål för Lidingö i andra halvlek. Den känslan kanske invaggar Lidingö i falsk säkerhet för direkt efter halvleksvilan så kommer Västerås på högerkanten och får in ett inlägg. Två Västerås spelare lyckas mot fem Lidingöspelare vinna nickduellen och därefter avsluta i mål. Lidingö kommer tillbaka och kvitterar i 65:e minuten. Direkt efter avspark kommer Västerås igenom och gör sitt andra mål. Tiden börjar rinna ut. För avancemang till a-slutspel krävs vinst. Lidingö avslutar starkt och ökar trycket mot Västerås och lyckas till slut forcera in två mål och vinner matchen med 3-2.

Starkt av Lidingö att ännu en gång kvalificera laget till A-slutspel i Ligacupen.