Herr

Presentation av ledarstaben. Först ut Andreas "Adde" Johansson!

Publicerad 2020-01-26 15:47
Adde
Adde har en lång och fin spelarkarriär bakom sig och nu är han tillbaka i fotbollen som tränare!

Andreas "Adde" Johansson Efter en lång och framgångsrik spelarkarriär så är han nu tränare i IFK Lidingö FK. Nu börjar han på sin andra säsong i klubben efter att ha varit med i u19 förra året.

Om vi börjar med vad som hänt efter karriären, berätta lite kort hur du kom in på tränarspåret?
"Jag slutade med fotbollen år 2014. Direkt efter karriären så satte jag mig i skolbänken och gick Cruyff Institute som är en karriärs växlingsprogram för fd. elitspelare som vill in i näringslivet. Arbetade också som försäljare i ett startup bolag innan jag kände att saknaden av fotbollen blev för stor. Hösten 2018 gick jag en tränarutbildning som heter UEFA A ELIT som slutfördes Våren 2019 ute på Bosön. Så mitt första tränaruppdrag var tillsammans med Magnus Pålsson med IFK Lidingös U 19 under drygt halva säsongen förra året."

Du har spelat i Premier league, Landslaget och vunnit SM-guld med Djurgården bland annat. Kan du berätta lite mer om din spelarkarriär?
"Min spelarkarriär började också i en div 2 klubb ( precis som IFK Lidingö ) i Melleruds IF. Fick som 15 -åring göra debut 2 år senare var jag som oftas en startspelare. Det var då Degerfors IF fick ögonen på mig och jag flyttade dit som 17-åring för att prova lyckan i den anrika klubben. Spelade där i 3 år innan Stockholmsklubben AIK hörde av sig. Där blev det endast 1 år inna jag gick vidare till den konkurrerande klubben Djurgårdens IF. Här fick jag fart på min karriär på riktigt då jag äntligen hade ett tränarteam som verkligen trodde på mig. Spelade där i 5 år innan jag tog steget till England och Premier Leauge, genom klubblaget Wigan. Efter detta gick flyttlasset till Danmark, där jag spelade i 2 klubbar, Ålborg BK och Odense BK. Fick uppleva några fantastiska år som bl a Dansk Mästare med Ålborg och Champions Leaugespel. 5 år blev det totalt i Danmark innan jag avslutade de 2 sista åren återigen i Djurgårdens IF."

Vad blir din roll i ledarteamet?
"Känns otroligt spännande att få jobba med både Fredrik Stenman och Magnus Pålsson. Framförallt att vi ser på fotboll och träningsupplägg på samma sätt. Och vi alla besitter lite olika kvalitéer. Min roll blir mer att trycka på de offensiva uppgifterna laget har och att jobba med detaljer med främst mittfältarna /forwards i truppen genom videoanalys och personlig feedback ute på plan."

Hur går tankarna inför kommande säsong i division 2? Och hur kommer det gå för laget?
"Väldigt positiv inför denna säsong. Vi har ambitiösa och fotbollskunniga spelare. Tränarteamet känns väldigt spännande så jag är helt säker på att kommer bli en stimulerande miljö för truppen."

Addes meriter som spelare ser ni nedan!
Meriter:
- 2 SM-guld
- 3 cup-guld
- Danskt mästare
- 16 A-landskamper
- Champions League gruppspel
- Europa Leaguespel
- Carling cup finalist
- Allsvenska matcher: 242 matcher, 60 Allsvenska mål

Vi är glada att ha Adde hos oss och vet att han har mycket kunskap att bidra med till spelarna!

Staben
Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub