Förlust mot FC Stockholm och seger mot Fanna BK

Publicerad 2020-09-01 11:31
Wilgot m
Wilgot (på bilden) blev utsedd till lagets bästa spelare i matchen mot Fanna

Besvikelsen efter förlusten mot FC Stockholm gjorde att det inte kom något referat. Det var en ganska jämn match, FC straffade oss hårt på sina chanser. Och efter första halvlek ledde FC rättvist med 2-0. Vi hade haft boll mycket men svårt att komma in på de ytor vi ville. I andra halvlek visar vi att vi är ett jäkligt starkt lag. Vi går ikapp till 2-2 efter två riktigt fina mål och vi har ett jäkla momentum. Men då kommer snöpligt 2-3 efter ett inlägg som Brane inte riktigt når, får en touch på den med foten passerar mellan Niklas och Hugo och går i bortre stolpen och in... Det tog lite energin ur oss och 2-4 kom en stund och det blev också slutresultatet.

Mot Fanna BK i Enköping syntes dock att vi fattat att vi måste köra från start. Och det var aldrig något snack i denna match. Vi pressade fast Fanna och kunna äga boll på deras planhalva i stort sätt hela första halvlek. Vi kommer till 9 skott på mål och gör 2 mål. Borde gjort något eller några till sätt till de chanser vi hade. Men en stark första halvlek som hade mycket mersmak. Danne och Kevin gjorde första halvlekens mål.

Vi börjar andra lika bra och kommer till halvchanser. Fanna vinner boll på får planhalva efter en felpass, stoppas och frispark. Frisparken slåss på vår mur studsar och ställer Niklas och går in. Fannas första skott på mål... 1-2 men vi klarar att inte påverkas så mycket mentalt. Fanna har en halvchans innan vi sätter 1-3 på frispark när Chris böjer in den snyggt. Efter det så skapar vi en del riktigt bra chanser till men 1-3 står sig och vi tar med oss 3 sköna poäng.

Nästa match spelas borta mot Fagersta Södra på lördag klockan 16:00.