Herr

Förändringar i tränarstaben

Publicerad 2018-12-06 11:10
Mb google 2
Tränarstaben 2016. Dembo, Ernesto och Magnus Bodsgård
IFK Lidingö FKs herrstab har efter säsongen gjort ett par förändringar i ledarstaben. Magnus Bodsgård som varit assisterande tränare i fyra säsonger har klivit av för att fullt ut arbeta som Akademichef. Han ersätts av en annan Magnus hämtad från den egna Akademin samt av Ricky Wedin som varit i klubben under många år.

2015 bytte IFK Lidingö FK ut hela tränarstaben, de nya tränarna då var Joakim Rydberg, Ernesto Rubio Sivodedov och Magnus Bodsgård. Efter avancemanget till division 3 klev huvudtränare Joakim Rydberg av för att bli Akademichef i föreningen. Samarbetet mellan Ernesto och Magnus fortsatte där Ernesto har varit huvudtränare med Magnus som assisterande. Under säsongerna har målvaktstränare varierat, 2018 och framåt är det Fredrik Andersson som har den rollen. De senaste två åren har även Fredrik Stenman och Joakim Felldin varit med som assisterande tränare.

Efter säsongen 2018 meddelade Magnus Bodsgård att han kliver av som assisterande tränare. Detta främst då tidigare Akademichefen Joakim Rydberg gått till Hammarby IF och Magnus ersatt honom som Akademichef.

-"Vi har haft fyra fantastiska år, från division 4 till att nu sluta i toppen av division 2. Ernesto har utvecklat spelet för varje säsong som gått och vi har bara blivit bättre och bättre. Samtidigt har han utvecklat många av spelarna som nu också börjar bli redo för ytterligare nivåer. Det har varit riktigt roligt att arbeta i detta teamet och med dessa spelarna, men just nu passade det ganska bra att ta ett steg tillbaka och lägga mer tid på att fortsätta utveckla hela föreningen". Säger Magnus Bodsgård

Bild: Magnus Bodsgård under uppvärmning.

In i tränarstaben kommer två nya tränare, båda hämtade internt. Ricky Wedin som under flera säsonger arbetat med Ernesto i ungdomslagen och började som föräldratränare. När de egna killarna slutade med fotboll fortsatte han att arbeta tillsammans med Ernesto i U19 Allsvenska laget. Ricky har utvecklat sig själv till att bli en stämningshöjare och en tränare vars styrka främst ligger i förberedelseträning, återhämtningsträning och truppens allmänna välmående. Till detta ska sägas att det finns högt fotbollskunnande och ett redan väl fungerande samarbete med huvudtränaren.

Magnus Pålsson kom till föreningen samtidigt som Magnus Bodsgård och har hunnit med att arbeta med många av föreningens lag. Hans resa började med P01:2, innan det gick vidare till att också vara assisterande i P01:1. Efter det tog han över som ansvarig för P03:A1 och samtidigt assisterade han i P00:1. De senaste säsongerna har han och Thomas Westin delat ansvaret för P04:A1 och han har samtidigt arbetat i U17 tillsammans med först Magnus Bodsgård och sedan Joakim Felldin. Vid sidan av det har han också tränat IFK Lidingö BK som första året vann division 7 och under hans andra år vann division 6.

Magnus Pålsson har en styrka i spelet fotboll, han har ett stort taktiskt kunnande och duktig på att utveckla lagets arbetssätt. Det är en tränare som tittar på detaljer och vill att laget ska kunna dominera fotbollsmatcher i såväl anfall som försvar. Förutom att Magnus Pålsson ska vara assisterande tränare på plan kommer han även att arbeta med videoanalys. Magnus kommer också att arbeta med U19 och fortsätta tillsammans med Thomas i P04:A1.

-"Att kliva in som assisterande tränare i A-laget känns väldigt utmanande och roligt. Enligt mig själv så kan jag framförallt bidra till att utveckla vårt anfallsspel både kollektivt och individuellt. Jag vill också ta ett stort ansvar för den individuella spelarutvecklingen. Eftersom att jag också kommer att vara tränare i U19 så hoppas jag att kunna bidra med att fortsatt många unga spelare släpps upp och får träna och spela med A. Och viktigast av allt att de är redo för det och kan göra det bra. Tillsammans med ledarstaben och spelarna vi har i truppen tror jag att vi kan gå mot ytterligare en stark säsong". Säger Magnus Pålsson

Bild: Magnus Pålsson, ny assisterande tränare i A-laget.

Den övriga ledarstaben fortsätter som tidigare där Fredrik Andersson är målvaktstränare, Fredrik Stenman och Joakim Felldin är med som assisterande tränare vid behov och efter tid. Janne Ageheim som en allt-i-allo och Mariusz Gibala som materialförvaltare.

A-laget har nu gått på semester och huvudtränaren Ernesto Rubio Sivodedov passar på att vila upp sig på värmare platser. Ernesto och tidigare assisterande Magnus Bodsgård kommer att fortsätta att arbeta tätt tillsammans för att göra IFK Lidingö FKs spelarutbildning så bra som möjligt. Med visionen om att kunna fortsätta lyfta många killar från ön till klubbens A-lag och förhoppningsvis vidare till ännu högre nivåer.

Md klubbshop 2019
Md matchen mot cancer  annons hemsidan  insamling cancerfonden
Md sponsorhuset
Md kontakta spelklar
Md ifk lidingo v nner
Md svenska spel
Md stodmedlem
Md namskylt laktaren
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub