Herr

Branislav Karic

Publicerad 2017-09-29 13:20
Branislav karic 1
Det är hög tid att hylla den som hyllas bör.

Branislav Karic, "Brane", den 182 cm långa mittbacken har under de senaste åren stått som en jätte i mitten av herrlagets framgångsrika trebackslinje. Från backlinjens centralaste position, en position som symboliserar hans betydelse, har han varit helt avgörande i herrlagets supersnabba resa från division 4 till 2 på två år. Under hans tid i IFK Lidingö FK har klubben åtnjutit en av de mest framgångsrika erorna i dess snart 90-åriga historia. Det är ingen slump att den perioden sammanfaller med Branes tid i laget. En av svensk fotbolls bästa spelare hittar du nämligen till vardags på Lidingövallen, i den blåvitrandiga Lidingötröjan.

I en klubb som är otroligt måna om att miljön i seniorlaget är välkomnande för de många unga spelare från de egna leden har Brane – som är en oerhört sympatisk och uppskattad människa – fyllt en viktig funktion. Det är ingen ovanlig syn att se honom ge tips och råd till en hälften så gammal medspelare, men mest av allt inspirerar han nog ändå bara genom att visa, genom att spela fotboll på sitt eget sätt.

Brane kombinerar sin atletism och aggressivitet med en elegans och en spännande oförutsägbarhet (sent glömmer de som närvarade ett av Lidingövallens vackraste mål någonsin – ett skott direkt i mål från egen planhalva). Denna sevärda spelstil utvecklade Brane i Serbien där han spelade professionell fotboll och när han kom till Sverige började han 2010 spela i Konyaspor i division 1. 2014 anslöt han till IFK Lidingö FK och avrundar nu sin fjärde säsong i laget där han alltså har varit instrumental i klubbens framgångar.

Men förutom effekten på lagets resultatframgångar så har Brane fyllt en avsevärt viktigare funktion än så. I en av Sveriges största ungdomsföreningar har han personifierat den fulländade spelaren och varit en förebild för ungdomsspelare att sikta mot och för ungdomstränare att inspireras av. En 15-årig kille sa inför en viktig match till sin tränare: "Idag ska jag spela som Brane". Han gjorde naturligtvis sitt livs bästa match.

Branislav Karic är en av de absolut bästa spelarna som någonsin har spelat i klubben. Om du vill njuta av en fantastisk spelare eller lära dig hur man spelar mittback, gå i så fall ner till Lidingövallen och kolla in herrlagets nästa match.

Tack för att du underhåller oss Brane! Hoppas du är kvar i 100 år till.

Md branislav karic 2
Md branislav karic 3
Md branislav karic 4
Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub