3-1 seger och chansen finns

Publicerad 2018-10-15 11:43
Niklasfirar2
Niklas firar efter 1-0. Foto: Jan "Pinnen" Petersson.
Matchen som marknadsfördes som "slaget om kvalplatsen" lockade hela 523 åskådare till Lidingövallen. Hemmalaget tog en viktig seger över gästande Karlbergs Bollklubb och chansen till kval lever fortfarande.

Vasalund har redan vunnit serien. Tvåa ligger just nu Karlbergs BK på samma poäng som IFK Lidingö FK men med bättre målskillnad, ett av dessa lag ska ta kvalplatsen till division 1. Målskillnaden är så stor att IFK får hoppas på att BKV Norrtälje knycker minst en poäng mot "KB", samtidigt måste IFK själva besegra Sundbyberg borta på lördag. För er som är intresserade spelas matchen på Sundbybergs IP kl. 13.00.
En viktig detalj att ta med sig är att BKV Norrtälje behöver ta en poäng även för sin egen del annars riskerar de att åka ur serien.

Nu till matchen, IFK Lidingö FK öppnade med 1-0 redan efter 8 minuter. Oliver Powers kom runt på sin vänsterkant och hittat Niklas Söderberg som tryckte in bollen i mål. Gästerna lyckades kvittera på en hörna efter 17 minuter. Den första halvleken var jämn där gästerna hade lite större bollinnehav men båda lagen skapade ungefär lika mycket.

I andra halvlek började gästande KB att trycka på, det såg för en stund ut som att de skulle ta över hela matchbilden med IFK höll sig kompakta och försvarade sig väl. Och i minut 60 var Niklas Söderberg framme igen när han såg till att IFK tog ledningen. 2-1.
IFK passade på att göra ett byte och ut gick Nikodemus Granberg, in kom Per Boltegård Blom. I den 65e minuten byttes Jonathan Bengtsson in istället för Wille Wiking, denne Bengtsson gjorde fyra minuter senare 3-1 till IFK. I den 75e minuten gjorde IFK sitt sista byte när Nicolaus Elfström kom in istället för Philip Göransson.

Sista kvarten bjöd på ett böljande spel. Då det kan bli målskillnadsaffär så försökte IFK att ta vara på kontringarna och hade ett par omställningar som såg ut att kunna ge utdelning. Men det bästa läget fick KB när de avlossade ett skott som alla på arenan trodde skulle gå in, men som många gånger förr lyckades Jacob Widell Zetterström med en spektakulär räddning.

Chansen att nå kvalplatsen till division 1 lever därför fortfarande. På lördag ska det hela avgöras. Sundbybergs IP är platsen, matchen startar 13.00. Hoppas vi ses där.

Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a