0-1 mot Akropolis IF i Svenska Cupen

Publicerad 2018-06-14 09:51
F bergman1
Fredrik Bergman testar med ett skott. Foto Jan "Pinnen" Petersson
422 personer hade tagit sig till Lidingövallen för att se första omgången i Svenska Cupen mellan IFK Lidingö FK och Akropolis IF. Matchen slutade med en 0-1 vinst för gästerna som därmed slår ut IFK från Cupen.

Inför matchen hoppades man på ett nytt publikrekord men det gamla rekordet från 2015 på 615 åskådare mot FC Stockholm Internazionale står sig fortfarande. De 422 åskådarna som besökte Lidingövallen under onsdagskvällen fick dock bevittna en mycket underhållande fotbollsmatch även om det endast blev ett mål.

Gästande Akropolis IF spelar till vardags i division 1 där de för närvarande ligger på en tredjeplats. Både säsongen 2016 och 2017 har de kvalspelat mot Superettan men fallit mot IK Frej vid de två försöken.
Och det var gästerna som startade matchen bäst genom att med högt bolltempo och kombinationer attackera IFK's mål men antingen avvärjde backlinjen det eller så var det Jacob Widell Zetterström som räddade bollen från att gå i mål. Jacob har bland annat en benparad som fick publikens jubel.

IFK växte dock in i matchen och hade första halvleks absolut bästa chans när bollen träffade ribban och strax därefter var nära att landa innanför mållinjen men 0-0 stod sig till halvtid. Båda lagen hade kunnat få med sig ett ledningsmål till halvtidsvilan.

I andra halvlek var det chanser åt båda hållen, men det var Akropolis som kunde ta ledningen i den 67' minuten efter ett inlägg som skarvades in i bortre delen av målet. IFK försöker sedan forcera för en kvittering men lyckas inte få nätet att rassla trots ett antal chanser.

IFK gör en bra match men det räcker tyvärr inte denna gången utan laget är utslaget ur Svenska Cupen.

Vi önskar Akropolis lycka till i division 1 och resterande del av cupen och blickar framåt.

På lördag gästas vi av Sundbybergs IK som avslutar denna engelska vecka.
Matchen startar kl. 16.00 på Lidingövallen. Inför matchen finner ni IFK på fjärde plats och SIK på sjunde.