Vinst mot Tun

Publicerad 2024-06-15 14:46
871a65b0 cc89 4553 a712 1f3f0d804fff
Vi studsar tillbaka och vinner med 3-0 hemma mot serietvåan Tun

Kvällsmatch en torsdag, med avspark 20.00 på konstgräset. Vi tar emot serietvåan Tun och är förstås taggade efter den snöpliga förlusten mot Stureby i förra omgången. Då inledde vi bra, tog ledningen men blev sen för bekväma under en period och kasserade in en uddamålsförlust.

De första fem minuterna är försiktiga, och Tun har första avslutet på mål. Ett skott som Leslie enkelt kan skopa in. Så i den sjätte matchminuten jobbar sig Hanna till ett friläge i boxen men avslutar utanför. Och vi tar hand om bollinnehavet och flyttar upp spelet, efter det.
Ett stolpskott i stolpen från Hannah i 13:e minuten efter fint anfall.
I anfallet efter får Tun en frispark en bit in på gå planhalva och slår en boll som passerar ett par Tunspelare i straffområdet och går till inspark.
Halvvägs in i första halvlek så jämnar spelet ut sig och båda lagen försöker få till anfall som stoppas av motståndarförsvarare.
Hannah får en ny chans efter en spelvändning och inspel i box, men målvakten kan plocka ner skottet.
Vi tar åter initiativet, och så i 26:e matchminuten ett pass till Hanna som felvänd vid straffområdesgränsen spelar tillbaka till Nea som drar på halvvägs in på planhalvan ett hårt skott med en fin båge som letar sig in under ribban bakom målvakten. 1-0.

Och vi fortsätter låta bollen göra jobbet, många deltar, vi fyller på och varierar uppspelen. Ett fint rakt uppspel hittar Hanna som stoppas med ett livtag, och där kan nog Tun andas ut. Ett gult kort hade inneburit tre gula under säsongen för mittbacken, men det här är en match utan gula kort.

Tun som nu försöker med långa bollar på målfarliga Ella, har en offside som bästa försök. En klar offside ska sägas men det fanns en yta där. I 44: e matchminuten får vi vår och matchens första hörna, men den passerar över alla i boxen och blir resultatlös. I första halvlekens sista spelminut så bryter Nikki ett uppspel högt upp och avancerar men skottet landar med halvfart utanför.

I andra halvlek börjar vi med fart och ett rappt uppspel med väggpass på mitten till Nea som hittar ut på Hanna till vänster, Hanna går in i straffområdet gör sin back som faller och stänker upp den i bortre krysset. Ett klassmål av Hanna, efter fint spel hel vägen nerifrån Emma och upp. 2-0.

Vi fortsätter spela rappt och rakt, med fint passningsspel. Tun slår en långboll som ger en hörna efter duell mellan forward och vårt försvar. En hörna som nickas utanför med luft, men de var etta på bollen.
Hanna oroar igen, men en fin brytning i straffområdet, riskabelt men fint utfört stoppar den chansen.
Nu har vi bra tryck, och Tun försöker med långbollar när de bryter. Men bollen kommer snabbt tillbaka och Tun får ägna sig åt försvar under en period. Ett bra anfall har bortalaget som avslutas utanför.

Vårt försvarsspel är felfritt nu, vilket gör att vi kan komma i anfallsvåg efter anfallsvåg och så i 66:e matchminuten kommer 3-0. Vi är aggressiva i pressen och vinner boll och bollen kommer till Nea som löper in i straffområdet till vänster och avlossar ett skott som målvakten får sträcker ut på men returen dundrar Mickis in.

Pressen fortsätter med instick och distansskott, ett fint skott av Kajsa stoppas av en raklång målvakt i 71:a minuten. Skott utifrån styrs till hörna, och hörnan leder till ett fritt läge, nära men målvakten täcker bra till ny hörna.
Ny boll in i box och avslutet i bra läge, täcks till ny hörna för oss. Hörnan hittat in till Emma som avslutar högt över. Nytt fint passningspel och Mathilde avslutar utanför bortre stolpen. I 81:a minuten får Tun en frispark på vår planhalva som de lyfter in i boxen, bollen spelas ut av vårt försvar och lyfts åter in och Leslie plockar ned den.
Nu är en lite period när Tun kan flytta upp och de får en hörna som Emma nickar bort, i anfallet efter får vi en fin chans till höger i straffområdet. Men helt ren fina frispelad av Mickis så får inte Liv till ett bra avslut, det hamnar i målvaktens famn.
Lite öppnar spel nu, vi roterar och låter hela bänken komma in,Tun får en chans men Leslie plockar lugnt ned skottet. Vi har några nära-igenom-lägen.
Tun hittar sin veteran och mittback med en långboll, men uppvaktad av försvaret hamnar avslutet i Leslies lugna händer.
Tun får en chans till, en frispark som dom som alltid, lyfter mot straffområdet där den nickas i båge utanför.
Det var matchens sista touch, och domaren blåser av och spelarna tackar varann.

Har sett matchen live, och nu på video, och mitt första intryck förstärks. Vår andra halvlek är en av våra bästa i år, ja hela matchen var exemplariskt genomförd. Och det med våra två forwards som gjort mest mål i år sjuka, och vårt defensiva mittfältsankare Mathilda borta. I mål stod Leslie, och där har vi ju två starka målvakter.

Med det sagt, vi har en bredare trupp i år med påfyllnaden underifrån, och med Nea på mitten som mot Tun verkligen visade kvaliteter. Och det var det många som gjorde, seriens skytteligaledare stoppades effektivt av Irina och Emma i mittförsvaret, och framåt deltog så många vilket gjorde att alternativen i uppspelen var flera.

Och Nea var inte ensam på mitten Kajsa följde Neas exempel och visade vad hon kan, och Nikki från start pressade Tuns försvar. Ja, jag kan fortsätta… det här var ett skönt styrkebesked. Cred också till Nikki Isberg som debuterade i damlaget, när hon hoppade in i andra och inte var långt ifrån att göra mål.

Vi tackar Tun som vi haft många kamper med under min tid som ledare, alltid kul att möta, vi tackar domarna och vi tackar publiken. På läktaren fanns många tillresta Tun-supportrar, fint att stötta laget med en lång resa en vardagskväll!