Vinst mot Telge

Publicerad 2024-05-04 22:01
677c934d a0d8 4e38 9f0a 3167960836ed
Stora siffror på bortaplan när fjärde raka segern bärgades.

Fint fotbollsvårväder med över 20 plusgrader vid avspark 17.00 på Södertälje Fotbollsarena. Vi kommer med 4-1 hemma mot Mälarhöjden-Hägersten i ryggen, och Telge fick oavgjort sist borta mot Stureby. Så även om det var Södertäljelagets enda poäng så här långt så visste vi att vi måste spela noggrant och ta tillvara på chanserna. Rebecca som varit så nyttig på topp i serien saknades men lär vara tillbaka till nästa match, i hennes ställe startade Astrid som vässat målskyttet i F17.

Vi tar kommandot i matchen men utnyttjar inte ytorna vi får Men efter första målet, i 12:e matchminuten, så hittar vi mer och mer linjerna i spelet och trycker på för mer. 0-1 görs av Hannah frispelad fint av Tuva. När det gått 19 minuter kommer 0-2 på ett inspel från Tove som letar sig in i mål.
Vid 0-3 har vi surrat i högre delen av straffområdet och Nikki lägger bollen bakåt till Nea som får på ett riktigt fint skott i bortre krysset.

Mathilde kommer sen upp från sin vänsterbacksplatsen och får ett smörpass av Tuva och trycker in 0-4.

I andra halvlek gör vi några byten för att ge fler chansen och förhoppningsvis få in än mer energi. Och mellan matchminut 52 och 57 faller tre mål. Inbytta Lollo tar upp bollen från sin mittbacksplatsen och hittar Mathilde i straffområdet och hon gör 0-5.
Sen kommer matchens vackraste mål, vi spelar oss fint fram och bollen hamnar ute till vänster, och slås in i straffområdet där Astrid med en fin klack direktskarvar till Nikki som skjuter och Tuva är framme på returen och rakar in den. 0-6.
0-7 är på straff, säkert inprickad av Tuva. Straff fick vi när Mickis fälls i straffområdet, hon stannar upp, och växlar sen upp och backen är inte med på den tempoväxlingen.

Sen byts Maja in och spelas fint fram av Tuva och drar på ett skott som inte målvakten kan nå. 0-8.
Maja väggspelade sen fint med Mathilda och letar upp ett fint skottläge och skjuter in 0-9 med en välriktat skott.

Slutresultatet 0-10 kommer i den 87:e matchminuten och det är Tuva som gör sitt tredje mål frispelad av Tove.

En match där vi arbetar hårt i 90 minuter och hela laget är involverat i spelet, även målvakten Fanny som är spelbar i uppspelen och gör att vi kan variera spelet och inte fastnar i samma mönster. Helt enkelt en riktigt bra match av alla våra spelare.

Vi tackar Telge, kul att spela på en så stor arena där det ändå finns hembakat till kaffet. Vi tackar domarna och publiken, som förgyller våra matcher.