Vinst mot Rågsved

Publicerad 2024-06-01 09:45
36085088 703c 43ab 864d a18634369969
0-2 borta mot Rågsved på fredagskvällen

Avspark 20.00 på Hagsätra IP, och perfekt försommartemperatur för fotboll. Vi gör en första halvlek där vi metodiskt söker oss fram, och har mycket boll. Och i den 14:e matchminuten får Rebecca en boll av Tuva på mittplan, och hon sätter fart mot mål håller undan för ett par backar och när hon passerar straffområdesgränsen så sätter hon bollen välavvägt i målvaktens bortre hörn, invid stolpen med marginal. En stark soloraid. 0-1.

Resten av halvleken känns det som om vi kontrollerar och 0-2 är nära när en boll från vänsterkanten hittar in till Lollo som följt med upp, snyggt tar ner bollen i straffområdet men avslutar lite högt på volley och den far över i ett öppet läge.

I andra halvlek fortsätter vi vår noggranna speluppbyggnad men Rågsved kliver på och börjar skapa chanser. De spelar enkelt, byter kant via backlinjen och anfaller oftast på vänsterkanten och får till några avslut på mål.
Vi kommer också upp på den kanten, vår högerkant, där Tove kliver upp och bryter uppspelen. Men vi hittar inte in till våra spelare. Men så i den 58:e matchminuten får Rebecca bollen vid kortlinjen strax innanför straffområdeslinjen, hon väntar, ser ut att vilja utmana sin back men slår ett fint pass tillbaka till Nea som smeker upp bollen stolpe in nära bortre krysset. 0-2, och två riktiga klassmål.

Rågsved ger sig inte, fortsätter trycka upp längs kanten och skapar ett antal hörnor som alla är bra slagna. Och resulterar i ett par avslut på mål, men Fanny har en bra dag i buren och vid åtminstone ett tillfälle är jag beredd att anteckna mål. Men hon sträcker ut och lyckas tippa till hörna.
Summerar man andra halvlek så har vi försvarat bra, inte gett bort bollen, men Rågsved har haft fler målchanser och hörnor. Fannys säkra målvaktsspel och lugnt försvarsspel har ändå gett känslan att vi inte skulle tappa poängen. Rågsved är ett lag med en del rutin och bra fötter, kanske lät vi dom visa det lite för mycket i andra halvlek då vi lät dem spela rättvända och utan stress.

Vi tackar Rågsved för en fin fotbollskväll, vi tackar domarna och publiken som lät oss bli fredagsnöje.