Vinst mot Hanvikens SK

Publicerad 2024-04-21 19:37
8d69e747 5a37 4342 b265 cbd258d3ce1e
1-3 blev det efter en uddamålsledning i halvtid.

En kylslagen lördagseftermiddag på Trollbäckens IP med avspark 14.00. Och det blir en första halvlek där vi hade stort bollinnehav och var spelförståelse, Hanviken försökte med omställningar på deras duktiga forwards. Men tempot var ganska lågt i första halvlek, och vårt ledningsmål kom först i matchminut 43 då Rebecca med bra press vinner boll i straffområdet och spelar in till Mickis som får fint läge och sätter bollen i nät.

Rebecca som strax innan snott bollen och gjort två motståndare i straffområdet, men avslutat över.
Mickis har också stått för en fin raid i straffområdet där hon tar sig förbi längs linjen och spelar in men bollen tas om hand av målvakten.

I andra halvlek ökar vi tempot något och i 52:a matchminuten drabbas Hanviken av en utvisning då målvakten tar med handen utanför straffområdet, en snabbt uppkommen situation där Rebecca hinner före back och den utrusande målvakten hastigt försöker täcka målet. Hanviken har en till målvakt på bänken som då får hoppa in och Hanviken får spela med nio utespelare resten av matchen.
Frisparken strax utanför straffområdet slås över.

Men vi blir lite nonchalanta över hela plan och Hanviken erövrar boll i vårt straffområde och spelar in för avslut i mål. 1-1 i matchminut 56.

Vi rycker upp oss och trycker på och Nikki erövrar boll vid straffområdesgränsen och skjuter högt i bortre delen av målet, 1-2.

Sen i 64:e matchminuten är det dags för 1-3, fint uppbyggt anfall på vänsterkanten där Rebecca får bollen och trycker på ett snyggt hårt skott nära bortre krysset.

Några hörnor och några chanser som inte sitter får vi sen se, i en match där vi inte kom upp i premiärens höga tempo och bolleverans, men ändå fick med tre poäng hem.

Vi tackar domarna, Hanvikens SK för ett fint mottagande, och publiken som betyder så mycket för oss.