Vinst mot Älta

Publicerad 2024-05-11 17:04
619d9cbd 0bb0 45f0 be07 1d4f6f29d457
1-0 hemma mot Älta på lördagseftermiddagen.

Avspark kl. 14.00 på Lidingövallens naturgräs, ett underlag som är känns lika ovant för oss som för bortalaget då vi bara hunnit med några träningar på plan. Solen skiner och det är försommarvarmt.

Vi börjar trevande, har mer boll men första farliga chansen har Älta. De får också ett par hörnor en bit in i matchen, innan vi börjar skapa målchanser. Irina har en klockren nick i ribbans underkant.

Tuva har ett bra frisparksläge, men målvakten kan ta hand om bollen ganska komfortabelt. Ett antal bra slagna hörnor har vi också, men tiden tickar på och inga mål blir det i första halvlek.

Till andra halvlek kommer Hanna in med fart och duellerna med Ältas rutinerade mittback blir underhållande, fysisk där båda ger och tar. Och då skiljer 26 år mellan dom, det är stor spännvid i ålder på den här nivån.

Det här är dock en annan duell mellan Hanna och Ältas försvar.

Nu är det vi som trycker på, men Älta står emot bra. Vi har några riktigt vassa chanser och några hörnor, men Ältas målvakt är med på noterna, en parad på ett friläge är hög klass.

Så mot slutet av matchen får vi bollen på högerkanten och ett inlägg möts av Astrid som klackar vidare till Hannah som mitt framför mål rakar in bollen. 1-0.

En match där vi nog ändå kan säga att vi vann rättvist, men det var en tuff kamp och Älta stod för ett bra motstånd.

Vi tackar Älta, domartrion och publiken för en fin fotbollseftermiddag.