Vinst mot Älta

Publicerad 2021-10-17 16:58
730c3244 c4de 4e04 a6fe dc62d810bdc9
Seger borta med 0-2 efter en underhållande match, och tre viktiga poäng

Strålande fotbollsväder i sol och höstfärger på Älta IP. Avsparken 13.00 föregås av en tyst minut då båda lagen hedrar vår bortgångne materialförvaltare Torbjörn Halvarsson, som lagt ner många år för att göra det så bra som möjligt för damlaget.

De första fem-tio minuterna är hemmalagets. Älta skapar på kort tid tre hörnor varav en räddas på mållinjen av Mathilde som håller stolpen. Matchen övergår sen i en ganska svängig period, där vi skapar en lika het chans när Blanca kommer loss från en back men målvakten är bra ute och täcker avslutet. Strax efter lyfter Coco en boll på mål, som går i ribbans överkant.

Båda lagen går för ett ledningsmål och fyller på i anfallen, men Ältas hörnchans och Blancas friläge är halvlekens klaraste målchanser. Några distansskott från båda lagen, hörnor lagda av Älta och inlägg från oss hade också kunnat resultera. Men 0-0 i halvtid och så här långt en oviss och underhållande match där båda lagen är inställda på att ge allt.

I andra halvlek börjar vi ta över, framför allt sett till skapade chanser. Talia kommer med snabbhet helt ren men stressar iväg avslutet över. Och Blanca möter ett fint inlägg från Sara vid bortre stolpen men stöter bollen med en volley utanför. Två heta chanser. Älta har ett bra läge men skjuter utanför.

Noelle är nära att hinna fram och stöta in ett ledningsmål på en hörna.

Vi håller ihop bra i mitten och Älta försöker komma runt på kanterna, men hittar inte in. Vi använder oss mer av det centrala i anfallen, och i den 72:a matchminuten kommer så 0-1. Det ser inte ut som en klar chans när Coco hittar Mathilde centralt, och hon söker sig utåt höger och lossar ett välriktat skott som smiter in vid målvaktens högra stolprot.

Älta lägger in energi för att reducera och spelet böljar. Deras högerkant får många bollar men vi stoppar inspelen med påpassligt försvarsspel. Så avgörs matchen definitivt i 89:e matchminuten då Talia centralt bryter igenom på pass från Ebba, och skjuter över målvakten, som touchar bollen, och i mål.

Tre mycket viktiga poäng och ytterligare en hållen nolla, ett insläppt mål nu de senaste fyra matcherna. Och det var på straff. Det säger en hel del om målvakten Nellie och försvaret, där mittbackarna Noelle och Emilia verkligen har spelat ihop sig.

En viktig faktor är förstås också Ebba och Mathildas kloka spel på innermittfältet.

Ja, hela laget har förstås hållit ihop och hjälpt varann, sporrat och täckt upp. Och när vårens målskyttar, Filippa som nu spelar i USA och Femke, som skadade sig tidigt i höstas, inte varit med. Så har flera andra klivit fram och gjort mål. Efter 0-0 mot P18 på Gotland så har vi gjort nio mål på tre matcher.

Tre viktiga poäng idag, och det är roligare att spela och vinna såna här spännande matcher som bjuder på bra fart än mer lättköpta segrar.

Vi tackar Älta IF för fint bemötande, publiken som gör det roligare att spela och domartrion som var stabil och bra