Publicerad 2024-05-08 23:00
A59b957e bf3d 4e20 9f8b c504d6b53970
Seger mot Enköpings SK med 3-0

Kvällsmatch på Lidingövallen med avspark klockan 20.15. Enköpings SK spelar i Division 2 Mellersta Svealand.

Vi tar tag i spelet från start och hittar varann fint, bortalaget flyttar efter och försöker täta till i mitten med många spelare på rätt sida bollen. Och vi vaskar fram chanser.

En farlig nick som målvakten är med på, ett skott i ribban från Kajsa som gör sin första match på mitten efter comebacken, och kompletterar Nea fint. Rebecca snor bollen driver in i straffområdet och spelar Liv men en back täcker skottet med kroppen. Ett skott som målvakten tippar. Ja, vi skapar ännu fler chanser och några hörnor. Men första halvleken slutar mållös trots ett stort spelövertag.

I andra halvlek fortsätter vi pressa på, och i matchminut 54 transporterar Rebecca in bollen i straffområdet och fälls av en försvarare. Tuva sätter straffen säkert i mål, till höger om målvakten efter marken.

Och vi fortsätter skapa chanser, har några bra skott strax utanför, surrar runt straffområdet. Men Enköpings målvakt är också alert.

Så gör vi några byten i 61:a matchminuten och får in en hungrig Maja som på inspel från Tove snyggt sätter 2-0 invid målvaktens vänstra stolprot.

I 86:e matchminuten får Enköping sin enda målchans på hela matchen. En frispark en bit ut som slås på mål men Leslie plockar ner skottet i trafiken framför mål. Så försvaret, med Lollo och Alva som mittbackar, ska ha stort beröm.

Så i 89:e matchminuten kommer det som kanske blir årets mål, Tuva får bollen en bit in på deras planhalva tar fram den en bit och avlossar från distans en riktig slägga i målvaktens högra kryss. En fin punkt för matchen.

Vi tackar Enköpings SK, domartrion och publiken!