Dam

Tredje träningsmatchen

Publicerad 2023-02-11 16:49
Db3b968f c547 480f 8723 9a4dac9e162f
2-2 mot Mälarhöjden på Lidingövallen.

Efter en natt med snö och växlingar mellan minus och plusgrader så kändes det skönt att träningsmatchen mot Mälarhöjden IK kunde genomföras. Planen var i ganska bra skick, lite hård på sina ställen och med snökristaller kvar på plan så en del problem med passningar och mottag.

Första halvlek för vi spelet men hittar inte så många blottor hos gästerna.


1-0 kommer efter att Natalia täckt boll och tråcklat i straffområdet och sen släpper tillbaka till Liv som placeras in bollen.

1-1 kommer mot slutet av halvleken i en kontring där de spelar in snett in framför mål och är först på bollen, ett bra inspel.

Känns som vi har kontroll på halvleken och borde ha utnyttjat det lite bättre.


I andra halvlek kommer vi ut med fyra byten gjorda, och spelat jämnar ut sig. Mälarhöjden tar för sig på mitten och satsar mycket på långa bollar från målvakt och försvar.

Vi slarvar i ett uppspel och deras spelmotor kan göra 1-2. Vi gör ytterligare byten och tar tillbaka taktpinnen, skapar en del och får så utdelning. Den här gången är det Liv som passar snett inåt från kortlinjen till Natalia som stänker i kvitteringen. 2-2.

Summerat en match där vi genomför en del vi tränat på, och fick input på sånt vi kan slipa mer på. Den något svårspelade planen, ställde ibland till det för lagen, men en bra kamp och en hel del fina prestationer bjöds vi ändå på. Både defensivt och offensivt.
Och så debuterade Tindra i laget, med initiativrikt spel på mitten. En förstärkning den här säsongen.
På bilden under, Maja en annan ny spelare i damlaget, med stor arbetskapacitet och bra tillslag.

Vi tackar Mälarhöjden för en fin match, domaren och publiken som alltid värmer.

Björn Jansson.
Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub