Publicerad 2024-02-26 22:43
Dc4e38f9 8f5e 42a0 be95 4a869520ace3
En riktigt fin första halvlek lägger grunden till segern.

Söndag kväll på Skytteholms IP och äntligen dags för träningsmatch nummer två denna säsong. Runt nollan vid avspark strax efter 19.45.

Vi börjar tålmodigt och vårdar bollen i uppspelsfasen. Skapar också några bra chanser men avsluten är inte lika bra. Stocksund får inte igång spelet och vi kan bestämma tempot. Vi är också bra på att återerövra.

Snabba lånet från F10, Lovisa Lindell, springer sig fri på ett långt uppspel och är nära att sätta sitt första damlagsmål men bollen går strax utanför stolpen.

Men det dröjer innan första målet kommer. Maja bryter ett uppspel, avancerar och avlossar ett skott en bit utanför straffområdet i målvaktens vänstra hörn.

0-1 i halvtid, med bud på mer

I andra halvlek gör vi ett antal byten och Stocksund höjer sin nivå, har en period med flera hörnor tätt efter varann. Men vi är täta i boxen och Leslie i målet plockar fint ett par hörnor i luften. Närmast är en nick en bra bit över.
Vi skapar några chanser, men spelar inte lika övertygande som i första. Men 0-2 kommer efter ett fint anfall där Lollo från mittbacksplatsen hittar Tuva, som felvänd sätter tillbaka på Alva som tar med och spelar fram Tuva som hittar in till Amaya som i straffområdet löper med och behärskat sätter bollen vid bortre stolpen.

Louisa med en löpning över hela plan är sånär på väg att rulla in 0-2, men avslutet går utanför bortre stolpen.

En välbehövlig träningsmatch som gav svar både på vad som börjar sitta i spelet, och vad som behöver förbättras.

Vi tackar Stocksund som ordnat matchen, domaren och den vältaliga publiken.