Dam

Träningsmatch mot BP

Publicerad 2023-03-12 19:39
Fd7dfbd0 3ebf 4e1c 85cd fc5f2b1a6ba0
Efter en mållös första halvlek avgjorde BP tidigt i andra.

Söndag och minusgrader men strålande solsken och tidig avfärd till Grimsta IP för match mot BP F19.
Det uppvärmda konstgräset gör förutsättningarna för match ideala och plan och spelarbås ligger i sol.

Efter den senaste tidens snöfall och en del förkylningar så känns det som en omstart för laget, efter de fyra träningsmatcherna innan sportlovet. BP ser ut att vara lite mer i matchform, men första halvlek är ganska jämn med ett plus för BP som skapar lite mer och bland annat har en boll som Leslie tippar i ribban och sen tar hand om returen på.

De kommer också långt på högersidan där de har en snabb forward som får till några inlägg som nickas utanför. Vi har ett par tillfällen i boxen som hade kunnat resulterat i klara målchanser, men rinner iväg.

0-0 i halvtid.

Andra halvlek börjar sämre för vår del, vi är inte helt påslagna och det räcker för att BP ska göra två mål. De ställer om snabbt och vi är inte tillräckligt samlade i försvarsspelet. I första halvlek rullade båda lagen runt en hel del, nu i andra är spelt rakare och längre bollar lyfts mot anfallare.

BP får också en straff i en situation som såg ut som 50/50 när Leslie kastar sig och styr undan bollen i duell med forward. Straff döms och sätts med tryck i mål, men Leslie är inte långt borta med händerna.

I slutet av andra halvlek försöker vi reducera och lyfter in en del bollar och får en hörna på slutet, som avslutas i mål. Men vinkas av för offside då det bedöms att en av våra spelare i offsideposition påverkar spelet. Nå, 0-3 slutar matchen.

BP hade mindre felprocent i passningsspelet och var distinktare. Vi hade fina perioder och flera fina individuella prestationer, men räckte inte till idag. Det kändes lite som en omstart för oss, en träningsmatch på väg mot att sätta spelet, medan BP kändes mer i tävlingssäsongen.

Sammantaget var det en vårli söndagsförmiddag, avspark 10.30, och en nyttig genomkörare på väg mot seriestarten.

Vi tackar BP, för en fin träningsmatch på en bra plan, vi tackar domarna och publiken!
Björn Jansson.
Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub