Storseger mot Hällbybrunn

Publicerad 2018-09-02 20:36
Img 8240
Laget som gjorde det mot Hällbybrunn.
Det blev hela 7-0 hemma på Vallen mot Hällbybrunn efter fyra mål av Elin och varsitt av Femke och Lovisa. Ett självmål inledde målkavalkaden.

Vi inleder bra och ger varann passningsalternativ. Bollen går också snabbar från backlinje till anfall än mot Älvsjö sist. Hällbybrunn låter oss också starta vårt spel ganska ohotat och vi etablerar ett spelövertag som ger många chanser och nästan-frilägen fram till den 16:e minuten då 1-0 kommer.

En frispark från mittlinjen slår Irina mot Elin men en back tar henne och bollen i samma satsning och bollen styrs i mål. Självmål och 1-0.

Spelövertaget fortsätter med en frispark i bra läge som målvakten kan plocka ned, ett inspel framför mål som Bianca vräker sig fram på täcks till hörna. En hörna där Noelle nickar men en försvarare räddar på mållinjen, plus några mindre farliga avslut på mål.

Energin går sen ner något hos oss och Hällbybrunn får tre hörnor mellan 35:e och 39:e matchminuten, men två rinner rakt igenom och den tredje nickar Noelle bort.

Så i den 42:a minuten, efter ett bra anfall från vår sida så snappar Femke upp bollen utanför straffområdet omgiven av tre motståndare, går i sidled hittar en lucka tar sig förbi ytterligare en försvarare och sen rundar hon målvakten och rullar in 2-0. Årets snyggaste soloraid, och hennes första i damlaget.

I matchens sista minut tar vi en onödig frispark utanför straffområdets gräns, men frisparken slås ganska löst strax utanför.

Spelövertaget fortsätter efter halvleksvilan. I den 7:e minuten av andra halvlek så gör Femke en ny slalomraid, in från höger och avslutar med skott i stolpen och Elin trycker in returen. Men hon står i offsideposition och blir avvinkad.

Två minuter senare kommer Anja ner på vänsterkanten väggar med Lollo (Lovisa) och hittar sen in till Elin som gör en back och lugnt sätter den i nät bakom målvakten och 3-0 kan noteras.

Det fortsätter skapas chanser, Femke hittar in till Elin, Anja hittar in till Elin och vi får hörnor. Noelle nickar strax utanför.

Så i den 69:e matchminuten dribblar sig Elin nästan fri i straffområdet och knuffas omkull. Straffen sätter hon säkert i målvaktens högra hörn.

Två minuter senare kommer ånyo Femke fram i en dribblingsraid, nu foträddar målvakten och Emma skjuter ett skott som målvakten plockar ned.

Vi hoppar till den 76:e spelminuten och nu friställer Lollo Elin som kyligt väntar ned målvakten. 5-0.

Vi fortsätter skapa och i den 79:e matchminuten är det dags igen. En hörna går via en försvaret arm ner till Lollo som skjuter mellan benen på målvakten. 6-0. Lollos första A-lagsmål.

7-0 kommer sen i den 83:e minuten. Femke frispelar Elin som efter en lång löpning trär in bollen vid stolpen.

Några chanser till skapas, men ingen riktigt het.

Ser man videon är inte 7-0 i överkant, det är stora siffror men vi skapar många chanser och avslutar med kvalité. Försvarsmässigt täcker vi upp för varann på ett föredömligt sätt och erbjuder möjligheter att spela oss ur situationerna. I andra halvlek har vi ännu fler fina uppspel via mitten och kan variera hur vi skapar chanser. Musten går väl ur Hällbybrunn när våra mål trillar in och det förklarar en del av det stora spelövertaget. Men vi gör en mycket bra match i 90 minuter, det är bara en period på fem minuter i första halvlek när vi drar på oss några hörnor som vi inte har matchen helt i vår hand.

Vi har 16 spelare med till matchen och alla får speltid, ett bra pussel av Sara vid sidlinjen.

Vi tackar Hällbybrunn, domare, publik och våra matchvärdar som la ner ett stort jobb innan matchstart