Seger mot Spånga

Publicerad 2019-04-27 16:17
7fb07f35 c2cf 4128 8d34 b3ce32ded6b6
Vinstmål i slutet borta mot Spånga.

Spånga inledde bäst på konstgräset på Spånga IP. Med vinden i ryggen så såg de starkar ut än i mötet i Victoria Cup för en månad sen. Men efter de inledande 10-15 minuterna så tog vi mer initiativ och skapade ett par riktigt farliga chanser. Maria skapar själv ett friläge men målvakten kommer fint ut och ett inlägg tas fint emot av Maria i straffområdet men bra försvarsspel täcker den möjligheten. Även Femke oroar försvarets och Irina slår några fina hörnor, som vi inte förvaltar.

Sen mot slutet av första halvlek så är vi för passiva på högerkanten och deras bäste målskytt kan glida igenom från vänster och längs kortlinjen och näta.

1-0 till Spånga, och de skapar två farliga chanser till. Ett skott utifrån som tar i ribban och en hörna som nickas utanför. Sett till hela halvleken hade ettoavgjort resultat varit mer rättvist. Men vi var stundtals lite för bolltittande i halvleken och lät Spånga få tid med bollen.

I andra halvlek, med vinden i ryggen, så sätter vi fart från start. Till en början blir de sista passen lite för hårda, bollen rinner snabbt i vinden på den hårda planen. Men vi har ett klart spelövertag och trycker tillbaka Spånga, som har svårt att komma över mittlinjen på utsparkarna. Så kommer det förlösande 1-1 på en hörna. Irina slår som vanligt en fin hörna och Maria har bestämt sig och går upp och nickar stenhårt in bollen. Den tar på panna och näsa och hon faller ihop efteråt. Som tur är var det bara näsblod och efter en stund vila på bänken kan hon sen komma tillbaka i spel.

Nu är vi ännu mer beslutsamma och vinner de flesta en-mot-en-situationerna. Men det är trångt i straffområdet och så mycket farliga chanser skapar vi inte trots stort bollinnehav. Så får Mathilde bollen nere till höger, vänder bort en back och spelar snett inåt bakåt till Femke som sätter 1-2. Nu är det bara minuter kvar av matchen och det blir nästan TV-puckglädje på plan.

Spånga höjer sig och i slutet av halvleken lyfter de laget och trycker på men några farliga hanser får de inte till. Alla i vårt lag jobbar också hårt på slutet för att skära av passningslinjer och vinna närkamperna.

En rättvis seger där vi rättade till det som inte stämde i första halvlek, och jobbade ända fram till slutsignalen.

Vi tackar publiken, motståndarna och domaren för en spännande och stämningsfull match. Tack också till hemmalagets kaffevagn, sånt höjer humöret