Publicerad 2018-04-28 17:20
Img 0179
Målskytten Hedda kramas om av tremålsskytten Elin.
4-2 efter 2-0 i paus blev slutsiffrorna när Sätra kom på besök.

Med en storspelande Jenny i målet och en målfarlig Elin längst fram så blev det seger i första seriematchen för året hemma på Lidingövallen. Och med en stark kämpainsats av hela laget.

Elin stod för två mål i första halvlek, båda efter frilägen. Det första kom i den 20:e matchminuten, i en andra anfallsvåg. Först väggspelade sig Klara och Mathilde fram på högerkanten, men anfallet stoppades. Och så i andra vågen hamnar bollen hos Hedvig i vänstra hörnet av straffområdet. Hon lobbar över målvakten som rusar emot henne, men en försvarare räddar framför mållinjen. Elin tar ner bollen och trycker upp den i nättaket.

Det andra målet kommer i den 38:e matchminuten där Erica frispelar Elin men målvakten räddar, Elin tar själv hand om returen och rakar in bollen.

Sätra skapade chanser i första men Jenny gjorde många fina utrusningar och avvärjde vad som kunde blivit riktigt farliga frilägen.

Så det kändes inte alls som en säker ledning när andra halvlek inleddes, och det var Sätra som hade det mesta och bästa bollinnehavet i inledningen av andra halvlek. Men försvaret stod upp bra när ett uppspel hittar Elin så vänder hon upp fint och slår en perfekt passning till Hedda som blir helt ren med målvakten och fint placerar den vid sidan av målvakten till 3-0.

Sätra fortsätter med bollinnehav och vinner dueller och hittar sen ut på sin högerkant, där forwarden lyckas komma fri och placerar in 3-1.

Lidingös omställningar visar sig vara ett effektivt vapen och än en gång kommer Hedda loss, den här gången på högerkanten och hon vänder in i straffområdet och frispelar Elin som inte gör något misstag utan sätter 4-1.

Sätra ger inte upp och 4-2 kommer efter en misslyckad rensning som når en Sätraspelare vid straffområdesgränsen, hennes skott/passning styr-klackas snyggt i mål från nära håll.

Före det har Sätra fått en straff som skjuts en bit utanför Jennys vänstra stolpe. Straff efter ruff i straffområdet ena kant.

Ytterligare chanser skapas åt båda hållen men 4-2 blir slutresultatet. Sett till spelet kan Lidingö vara nöjda med tre poäng, slitet i 90 minuter gav resultat.

Backlinjen, med stor hjälp av Erica i andra halvlek, arbetade hårt och det såg ut som lagkaptenen GH hade krampkänning i slutet av matchen. Elin har förstås stor del i poängen, men det var också fina framspelningar vid flera tillfällen. Bland annat från Sara Engström som debuterade på ytterbacksplatseni seriesammanhang för seniorerna.

Vi tackar domare, Sätra och publiken för en fin match i vårsolen,och de yngre flicklagen som såg till att inramningen blev fin.