Oavgjort mot Vallentuna

Publicerad 2018-04-10 22:38
Img 9948
Erica spelade defensiv mittfältare mot Vallentuna.
Sett till chanserna borde Lidingö avgjort matchen en bit in i andra halvlek men Vallentuna lyckades kvittera två gånger om.

Första halvlek kom till stora delar att bli en gansk jämn historia utan särskilt många målchanser, de som förekom och var klarast hade Lidingö. Saga fick ett par bra lägen men skotten gick utanför och Klara var framme men målvakten lyckades täcka. Vallentuna hade ett par duktiga spelare på sin högerkant men de lyckades inte komma förbi hela vägen.

I andra halvlek tog Lidingö över mer av spelet, spelade mer aggressivt. Och chanserna kom. 0-1 satte Noelle snyggt med en nick efter en fin hörna av Julia. Vallentuna kvitterade efter ett bolltapp från vår sida där deras forward från vänster drar på en boll som ser ut att vara ett inläggsförsök men som blir till en bra hög boll som dimper ner i bortre hörnet av mål. Nu ökar Lidingö pressen och Hedvig kommer runt på sin högerkant och får in flera fina bollar framför mål, men Vallentunas försvar offrar sig fint i de vassa lägen som uppstår och blockar flera försök. Men så hittar en fin boll in till Saga som sätter 1-2 och nu kändes det ganska lugnt, eftersom chanserna som kom i andra halvan av halvleken var Lidingös. Vassast var ett friläge där Saga sköt i ribban från nära håll. Hedvig höll sig också bra framme och Anja hade också en vass chans.

Men så snor Vallentuna en utspark från oss och de kan gå ifrån i mitten och sätta 2-2.

Matchresultatet känns orättvist men idag var passningsskärpan inte där hela matchen, och vi var inte tillräckligt noga i positioner och press. Trots det så borde segern varit rosa (nya matchstället) efter alla målchanser i andra halvlek.