Dam

Oavgjort mot Tun

Publicerad 2022-09-25 22:51
6df299c3 863b 4e47 a644 6d1db003cd0a
1-1 efter två tidiga mål på Enstaberga IP

Matchstart 12.00 så uppstigning tidigt och avfärd 9.00 hemifrån. Hemlagad pastasallad på bussen ner, det behövs energi så vi orkar 90 minuter på det tunga naturgräset på Enstaberga IP, planen är i sämre skick än normalt så här års och det kommer att bli kamp på plan.

Båda lagen behöver en seger för att haka på i kampen om femte och sjätteplatserna i serien. Vädret är strålande sensommarfint och inramningen idyllisk, med hembakta bullar och liten träläktare i skogskanten.

Avspark för oss och vi tar ett litet grepp i inledningen, men Tun kommer upp och fixar en hörna. Den slås mot första stolpen och oturligt nog skarvas den i eget mål när den ska rensas. 7:e matchminuten och 1-0, en kalldusch.

Men repliken kommer direkt i samma matchminut, vi får inkast halvvägs in på Tuns planhalva och det kastas till Natalia, som håller undan försvararen och spelar tillbaka till Ebba som drar på ett välriktat skott som målvakten bara får fingertopparna på och vid bortre stolpen håller sig Blanca framme och ur snäv vinkel lyfter hon in den snett bakåt till Mickis som har helt öppet mål. 1-1.

Nu tar vi över spelet. Emma har ett fint inspel till Linn som skjuter utanför på en touch. Mickis får ett fint pass, men är en decimeter offside, annars helt ren.

Natalia gör några fina finter och skaffar sig ett fint läge i straffområdet men målvakten kan rädda till hörna. Där blockas Mathildas skott i andraläget, till ytterligare en hörna. Den räddas till hörna av försvarare med nick. Tun har satt sina mest rutinerade i backlinjen som säkerhet.

Tun sticker upp och från vänsterkanten skär en boll genom boxen men nås inte av anfallaren.

Noelle är en klippa under den här perioden med flera säkra brytningar då Tun försöker jämna ut och kontraslå.

Men vi har ett stort bollinnehav och försöker spela oss igenom Tuns försvar, Tun försöker med långa bollar.
På en långboll som ger ett läge till höger strax innanför straffområdet, så får de hörna via en backs ben. Och det blir en farlig hörna som dimper ner framför ett par Tunben, men avslutet blir löst och Noelle står välplacerad på mållinjen och rensar.

Den sista bra chansen i halvleken är Blanca distansskott som målvakten sträcker ut på och tippar i ribban, och Tun är först på returen.

1-1 och halvtidsvila och snack i omklädningsrummen. Vädret är fortsatt strålande.

Andra halvlek börjar med en Tun-chans, ett inspel i box som vi får undan. Vi fortsätter spela oss fram över plan med flera spelare involverade. Blanca får bollen till höger djupt ner på deras planhalva, Natalia löper diagonalt och möter vid straffområdesgränsen och kapas, tyvärr ingen frispark. Det hade varit ett ypperligt läge.

Ett skott utifrån en bit över. Spelet böljar en del nu, men vi har mer boll och fler lägen att spela oss loss. Men planen är ojämn och ibland studsar en passning efter marken upp, så det inbjuder till lite mer chansartat spel och många dueller.

Blanca åter igen loss på kanten och ett inspel i box där två av våra spelare fyllt på, men backen når inlägget och kan rensa med huvudet.

Ebba provar skottlyckan men i målvaktens skopa, Emma har ett fint inspel som inte nås.

Tun har ett skottläge snett ut till vänster men Alma kan enkelt ta hand om bollen. Tun får lite senare en hörna som vi startar en kontring på men Mathildas tröja står som en strut när hon försöker komma loss.

Ett felpass på mitten ger Tun chansen och ute till vänster där de oftast lägger kontringarna, så fås det på ett skott ner mot första stolpen med Alma är med och det blir hörna, som nickas över.

Nu är det trötta ben och närkamper. Vi får en omställning men skottet blir för löst. Tun får hörna och Noelle nickar bort den strax framför mållinjen, påpassligt då det är lite trafik där.

73:e matchminuten, Liv är inbytt och snor bollen resolut på mittplan avancerar och släpper ut till Blanca som i bra läge till höger i straffområdet skjuter men målvakten lägger sig och räddar.

Strax efter ett bra frisparksläge då Blanca fått en rejäl spark över vristen. Ebba tar frisparken rakt framifrån strax utanför straffområdet. Bollen får en bra båge över muren men hamnar i målvaktens utsträckta händer.

Natalia tråcklar sig igenom inne i straffområdet till vänster, men när hon tunnlar sista spelaren rinner bollen över kortlinjen.

Tun kommer upp och får in bollen i box men avslut utanför.

Blanca får ett läge inne i straffområdet men avslutar i målvaktens skopa.

Så här långt har vi varit närmast, har haft flesta chanser och mest bollinnehav. Men så kommer ett par minuter med kvalificerade Tun-farligheter, spelet har blivit öppnare, mer fart än finess.

I 88:e matchminuten nickas en Tun-hörna över, strax efter ett bra inspel från vänster som Emma med några stora kliv tar sig förbi anfallaren och bryter en meter från mållinjen. Så en frispark från distans, som går i en båge och landar stolproten och ut, och Tunspelaren som står där stöter den utanför.

Lite senare en farlig hörna som rensas bort och avslutet går utanför. Och perioden som skapat fler chanser för Tun än under hela matchen tidigare, avslutas med en chans snett ut till höger. Skottet/inspelat kastar sig Alma och får fingrar på och tar sen själv hand om returen.

Så andas vi ut och skyndar på för att få med oss tre poäng. Inbytta Mathilde stoppas i straffområdet av två försvarare. Vi får en frispark i okej läge då Irina får känna på tröjstruten. Men frisparken nickas bort vid straffpunkten.

Matchen blåses av och flera trötta och besvikna Lidingöspelare sjunker ihop på gräset. Efter första halvlek, ja ända fram till slutsignalen kändes det som om vi kunde greja det. Det såg ut som vi var mest besvikna också över de förlorade poängen, även om vi är i samma tabellsituation som Tun. Men Tuns forcering de sista minuterna hade kunnat resultera.
Den kompakta och ojämna gräsmattan gjorde bjuder in till ett spel som vi vanligen inte stöter på i serien, det blir mer kamp än passningsspel i perioder. Och långa bollar mot anfall gör att spelet böljar mer, blir mer chansartat.

Så summerat, visst hade vi hellre åkt hem med tre poäng. Vi hade kunnat tagit vara på vårt övertag i första bättre. Men samtidigt var det riktigt svettigt alldeles i slutet när Tun fick flera farliga chanser. Nu måste vi satsa allt de kommande två omgångarna om vi ska ha chansen att hänga kvar i ettan. Vi måste vinna och resultaten gå vår väg.

Vi tackar Tun för en fin fotbollslag, domarna och den vältaliga publiken.


Björn Jansson.
Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub