Dam

Oavgjort mot Aspudden-Tellus

Publicerad 2024-06-22 19:23
7c7b1d97 7ce3 40bb 9311 8650d103df59
Mållöst på Aspudden IP

Avspark 19.30 och fint sommarkvällsväder. En kiosk vid planen gör också att man kan få sig en korv och en kopp kaffe.
Vi kommer med det som förmodligen var årets bästa insats för vår del, i ryggen, Aspudden-Tellus kommer med det som jag gissar är deras sämsta insats i år med sig från förra omgången. Vi vann mot Tun hemma med 3-0 och mersmak, Aspudden-Tellus släppte in hel åtta mål mot Stureby. Nå ibland fungerar en kollaps som tändvätska. De har också fått tillbaka några spelare som saknades sist.

Vi börjar lugnt och metodiskt, Aspudden-Tellus sätter inte press utan ligger lågt och gör det mycket trångt, framför allt i mitten. Tove kommer med löpningar på sin kant och inlägg, men målvakten plockar ner dom. Hannah tråcklar men avsluten blockas, styrs undan. Vi har några distansskott också, bland annat ett när målvakten är en bit ut. Men de är resultatlösa.

Hemmalaget slår långa bollar när de får tag på den. Och insparkarna tas ofta av en utespelare, allt med målet att nå egen spelare så långt upp som möjligt. Och på vänsterkanten har de en snabb spelare, som vårt försvar dock lyckas hålla utanför boxen. Men de anfallen är inte heller många. Och när vi bryter de långa uppspelen hör man, nästan som ett mantra - fall!

Så det är trots ett stort bollinnehav för oss, svårt att få till bra målchanser. Aspudden-Tellus gör det svårt med ett kompakt försvarande med många spelare i och kring straffområdet när vi anfaller. Vår bästa chans, är ett lågt inspel som styrs strax utanför från nära håll.

I andra halvlek kommer vi ut med mer fart, men det är fortsatt trångt. Känns lite som handboll, med ett uppställt försvar. Mathilda som idag fått en mer offensiv roll på mittfältet tråcklar sig igenom men målvakten räddar, hon prickar också stolpen i bra läge. Nu känns det som om den ska kunna slinka in.

Vi skapar några hörnor, målvakten räddar en nick, en går över och ett par rensas undan. Längre in i halvleken böljar spelet mer, men försvaren på båda sidor är fokuserade och tar undan det som hade kunnat bli bra chanser.

Mot slutet av matchen så är det nollan hemmalaget kämpar för, och vi blir frustrerade när i stort sett hela motståndarlaget samlas runt straffområdet och vi tar några avslut utifrån som inte träffar mål.

Aspudden-Tellus håller undan, och firar oavgjort. Vi grämer oss över att inte de fina (men få), vassa chanser vi hade inte gav oss tre poäng.

Trösten är att Stuvsta samma kväll gör en stark insats och besegrar toppkonkurrenterna Stureby med 4-1. Stureby som storvann mot Aspudden-Tellus i omgången innan. Inga matcher är avgjorda förrän de spelats, en enkel sanning.

Vi tackar Aspudden-Tellus för kampen, vi tackar domarna och publiken, som gör fotbollen så mycket roligare.

Björn Jansson.
Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub