Ledning blev till förlust

Publicerad 2018-04-08 20:40
Img 0216
Laget som mötte Enköpings SK.
Efter en mycket stark förstahalvlek mot Division ett-laget Enköpings SK så stod det 0-1. I andra halvlek kom Enköping in starkare och slutresultatet blev 5-2 på Korsängens IP.

Redan i den andra matchminuten så tog Lidingö ledningen. Redan i ledningen så hittade Lidingö uppspelsmöjligheter på högerkanten och via en krosspassningen över backlinjen så friställdes Hedvig och hon placerade bollen i mål. Irina stod för passningen.

Enköping hade några inlägg mot mål som Jenny säkert skopade in. I 13:e minuten hittade Emma fram till Hedvig, men den här gången smet hennes skott strax utanför.

Enköping stack emellan med några anfall innan vi kring den 35:e minuten kom i några bra anfallsvågor. Sen kom tröttheten hos flera Lidingöspelare, men inställningen fanns hela tiden där och Enköping kunde bara noteras för en riktigt farlig chans. Ett inspel som Jenny gör en fin benparad på. På den efterföljande hörnan blev det mycket kamp i straffområdet, men Lidingö lyckas lyfta upp bollen och laget.

I halvlekens sista minut får Nora på ett bra inlägg som så när friställer Klara.

Lidingöhörna i andra halvlek. Foto: Clara Ledin.

I andra halvlek kommer Enköping ut aggressivare och tar tag i mitten, men via ett mönsteranfall så gör Irina 0-2 på en riktig kanon utifrån.

Det börjar redan i spelet mellan målvakt och mittbackarna Elena och GH, ut på högerbacken Elvira och tillbaka, sent ut på vänsterkanten där Nora välavvägt hittar Hedvig som snyggt krossar till Irina som krutar på från distans. Det här sker efter bara några minuter.

Men sen kring den 8:e matchminuten så blir vi lite passiva i försvarsarbetet och de gör två mål på ett par minuter.

Strax därefter har vi ett fint anfall där Hedvig får bollen framför målvakten, trängd lägger hon bollen tillbaka till Anja Pegelow Halvorsen som sätter den i ribban. Ytterst nära 2-3 och ledning igen för Lidingö.

I en snabb omställning så kommer en Enköpingsanfallare fri och Jenny dyker ner för att få undan bollen framför fötterna på spelaren som hinner peta undan bollen och faller över Jenny. Frispark på straffområdesgränsen och målchansutvisning. Nu får Lidingö spela med tio spelare på plan och målvaktströjan får Mathilde dra på sig.

Lidingöspelarna fortsätter kämpa men hamnar i en svacka samtidigt som Enköping trycker på. Lite stillastående och en del ovana positioner gör att Enköping går ifrån till 5-2. Men de sista 5-10 minuterna så reser sig Lidingö och skapar ett par chanser på slutet. Femke Builtjes Månsson debuterar i A-laget och skapar en bra chans och Emma har ett par skott strax över.

En förstklassig första halvlek och en tuffare andra halvlek där Lidingö fick spela med tio spelare större delen. Men bortsett från svackan i mitten av halvleken, gör laget en bra insats även i andra.